Quantcast

http://picasion.com/

Στα χέρια των γονιών η σορός του Κ. Κατσίφα - Αύριο η κηδεία του

Την Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του οποίου παραδόθηκε στην οικογένειά του μία εβδομάδα μετά το πρώτο επίσημο αίτημα στις αλβανικές Αρχές. Στο χωριό Βουλιαράτες επικρατεί θλίψη και προβληματισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θα ταφεί με στρατιωτικά ρούχα. Σύμφωνα με τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του 35χρονου αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι στο χωριό. Η σορός θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση, πριν μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο πατέρας του 35χρονου δηλώνει θυμωμένος και προβληματισμένος τόσο για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, δολοφονία του παιδιού του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η οικογένεια από τις αλβανικές αρχές, πρώτον για τη μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της σορού και δεύτερον για την «σχεδόν καταδρομική επιχείρηση» στο σπίτι τους, κατά την οποία του «έβαλαν το όπλο στον κρόταφο».

Ο πατέρας και η αδελφή του 35χρονου που μετέβησαν στα Τίρανα για αυτό το σκοπό, μετά και το «πράσινο φως» από τις αλβανικές Αρχές, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στους Βουλιαράτες, ενώ η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών σε γειτονικό χωριό.

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, η νεκρώσιμος ακολουθία. Η ώρα της κηδείας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί είτε στις 11:00 το πρωί είτε στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Στο χωριό έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να πλημμυρίσουν οι Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης.

Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Οι αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο. Δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Λυκουρέζος: μετά την κηδεία αρχίζει ο δεύτερος κύκλος της υπόθεσης

Για τις κινήσεις της οικογένειας Κατσίφα μετά την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου, μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα και στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Η οικογένεια θα ζητήσει άμεση πρόσβαση στη δικογραφία και να δούμε και να αξιολογήσουμε το υλικό, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανίχνευση των γεγονότων, όπως έγιναν», είπε ο νομικός, εξηγώντας πως:

«Λέγονται πολλά, όμως αν δε δει κανένας τη δικογραφία, να δει το έργο που έχει κάνει η Εισαγγελία, τότε δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Στόχος είναι να δούμε τι ακριβώς έγινε. Πιστεύω ότι, παρά το ότι δεν είναι εύκολο, όμως θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να διεξαγεί η έρευνα βάσει διεθνών δικονομικών κανόνων».

4 σχόλια:

  1. Τοῦ ἀντρειωμένου ὁ θάνατος θάνατος δὲν λογιέται. Κωνσταντῖνος Κατσίφας ( + 28 Ὀκτωβρίου 2018) = ἀθάνατος! Αἰωνία αὐτοῦ ἡ μνήμη._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κάθε κατσαπλιας παίρνει ένα όπλο και το παίζει Ράμπο. Και εμείς τον κανουμε ήρωα.. μνημόνια μέχρι να σβησει ο ήλιος μεγάλε..

      Διαγραφή
  2. ΑΞΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ
    - ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ - ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
    Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΙΣΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.
    ΚΑΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ Η ΗΜΕΡΑ;;; ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ