Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Όταν το ζουμερό ψαρονέφρι συναντάει τα λευκά φρέσκα μανιτάρια, ενώνονται με μια δεμένη βουτυρένια σαλτσούλα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και με εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο σερβίρισμα. Ο Σεφ του
«Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας αυτήν την εβδομάδα μας δείχνει πως να ετοιμάσουμε την αγαπημένη αυτή συνταγή, που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Δείτε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης:

Υλικά 
2 τεμ. ψαρονέφρι 
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
300 γρ. μανιτάρια (λευκά φρέσκα κομμένα σε φέτες)
200 ml ζωμό κρέατος
2 κ.σ. μουστάρδα
πάπρικα, φρέσκο θυμάρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο 

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου και τις χτυπάμε ελαφρώς με το χέρι μας για να λεπτύνουν. Σε μπολ βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φέτες κρέατος και ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά και από τις 2 πλευρές. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30΄.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τις φέτες κρέατος από τη μαρινάδα (μαζί με το λάδι τους ) και τις σοτάρουμε στο ζεστό τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, τις σκεπάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές.

Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες μανιταριών, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και τα αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών το κρέας στη πιατέλα και σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ ή ιδανικότερα με ένα πουρέ γλυκοπατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ