Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προσφεύγει στο ΣτΕ ο δήμος Βέροιας για τα ακίνητα που πάνε στο Υπερταμείο

Την απόφασή του να υποβάλλει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακυρότητας της Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία παραχωρούνται στην Εταιρία
Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ακίνητα της περιφέρειας του Δήμου Βέροιας, έλαβε στη σημερινή συνεδρίαση το

δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, που μέσω του ψηφίσματός της ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας. Απόφασης που όπως θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος, δε στρέφεται κατά της κυβέρνησης. «Ζητούμε το αυτονόητο, τα ακίνητα του δημοσίου, που δεν ανήκουν στο δήμο αλλά που εξυπηρετούν εδώ και χρόνια τις ανάγκες του και ανήκουν την εδαφική του επικράτεια, να μην ανήκουν στην εταιρεία του δημοσίου αλλά στους δημότες».

Την άποψη να προσφύγουμε στο ΣτΕ στοχευμένα, επιλέγοντας ακίνητα που είναι χρήσιμα για τους δημότες και αφήνοντας έξω κάποια που δε χρειάζονται, πρότειναν ο Αντώνης Καγκελίδης και ο Θεόφιλος Κορωνάς. Ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της προσφυγής, αρκεί να κατονομάσουμε τα ακίνητα και να μη συμπεριληφθούν αυτά που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αναξιοποίητα και δεν έχουν όφελος για το δήμο. Αλλιώς, όπως είπε, δε θα έχει τύχη η προσφυγή. 

«Ποιος θα είναι ο αρμόδιος να καταδείξει τους χρήσιμους ή άχρηστους χώρους; Έπρεπε πρώτα να ερωτηθεί ο δήμος για το ποια ακίνητα θα μπορούσαν να μην είναι χρήσιμα», ανέφερε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους χαρακτήρισε την εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο ο Γιώργος Μελιόπουλος, που βλέπει όπως είπε το ίδιο αντιλαϊκό έργο να συνεχίζεται στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

«Μονόδρομος η προσφυγή μήπως και μπορέσουμε περιουσιακά στοιχεία, όπως μουσεία και εκκλησίες, να γυρίσουν εκεί που ανήκαν και όχι στο Υπερταμείο», ανέφερε ο Βασίλης Λυκοστράτης.

«Αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου» είπε μέσω επιστολής, λόγω απουσίας του, ο Αντώνης Μαρκούλης, προκαλώντας την αντίδραση του Βασίλη Παπαδόπουλου, πρώτον για την εξ' αποστάσεως τοποθέτηση που δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς και δεύτερον γιατί έτσι, αποκαλεί χρήσιμους ηλίθιους τη δημοτική αρχή. 
Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση και του Γιώργου Μελιόπουλου, που είπε πως ο Μαρκούλης συκοφαντεί άλλες θέσεις και ταυτίζεται πλήρως με κυβέρνηση.

Τέλος, ο Δήμαρχος αφού άκουσε τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις για «ξεδιάλεγμα» των ακινήτων που θα αναφέρονται στην προσφυγή, είπε πως δεν έχουμε ανθρώπινους πόρους, αλλά θα γίνει προσπάθεια καταγραφής των ακινήτων, ένα προς ένα, μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αρκεί να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός με την κατάθεση της αίτησης ακυρότητας. Όπως ανέφερε, οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από το αποτέλεσμα της προσφυγής.

Τελικά η απόφαση κατάθεσης αίτησης ακυρότητας υπερψηφίστηκε, παίρνοντας όμως 4 λευκά από τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο, τον Θεόφιλο Κορωνά, τον Γιώργο Μελιόπουλο και τον Γιώργο Κάκαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ