Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απαιτείται άμεση παρέμβαση στην κοίτη του Τριποτάμου

Σαφώς καλύτερη θα έπρεπε να είναι η εικόνα που αντικρίζουν όσοι κινούνται στην είσοδο της πόλης από Νάουσα. Η Βέροια είναι μια πόλη με ποτάμι, που τόσο πολύ το παινεύουμε, αλλά στην πράξη το καταστρέφουμε με την αδιαφορία μας. Πιο συγκεκριμένα, στη γέφυρα των παλαιών σφαγείων, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες,
η κοίτη του Τριποτάμου είναι σε τραγική κατάσταση. Μ' έναν καθαρισμό των χόρτων και απομάκρυνση των σκουπιδιών που οι συνήθεις ασυνείδητοι εναποθέτουν εκεί, σαφώς θα μπορούσε να ομορφύνει πολύ η περιοχή. Να θυμηθούμε ότι υπάρχει ποτάμι εκεί κάτω! Σύμφωνα με αναγνώστες, που μας έστειλαν και το φωτογραφικό υλικό, ο τελευταίος καθαρισμός της κοίτης στο επίμαχο σημείο έγινε επί αντιδημάρχου Μιχάλη Σακαλή, δηλαδή σχεδόν πριν 15 χρόνια! Εκλογές έρχονται, είναι ευκαιρία κοντά στους άλλους «εξωραϊσμούς» να ανασάνει λίγο και το ποταμάκι μας!





1 σχόλιο:

  1. Η Βέροια ίσως είναι η μοναδική πόλη στη Ελλάδα και πάντως σίγουρα στην Ευρώπη, που τη διασχίζει ποτάμι και οι κοίτες του ποταμού βρίσκονται στο χάλι αυτό και ανεκμετάλλευτες. θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της οικονομικής, πολιτιστικής , αθλητικής, κοινωνικής κτλ ζωής της πόλης μας.
    Πολλοί δήμαρχοι είπαν πολλά για τον Τριπόταμο και υποσχέθηκαν ακόμα περισσότερα. Ένας μόνο δήμαρχος, αρκετά παλιά, κάτι έκανε,πολύ σημαντικά για την εποχή εκείνη.
    Το ποτάμι αυτό θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά το στολίδι,το ΄΄σήμα κατατεθέν΄΄ της Βέροιας αλλά αυτό απαιτεί όραμα, σχεδιασμό, πρόγραμμα και φυσικά χρήμα.
    Όποιος δήμαρχος θα το πετύχει ή έστω θα ξεκινήσει το έργο αυτό θα μείνει στην ιστορία. Χρειάζεται όμως προσπάθεια, όχι σαν την υπόθεση της γέφυρας του ποταμού που με τα χρήματα ΄΄ζεστά΄΄ και να ΄΄φωνάζουν΄΄ δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο τόσα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ