Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η υποψηφιότητα Μπατσαρά και η βάση της κεντροδεξιάς

Σκληρή προβλέπεται η μάχη της πρώτης Κυριακής
Η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά και η κατάρτιση του συνδυασμού της, είναι αυτή τη στιγμή η πιο «hot» συζήτηση στα παραπολιτικά πηγαδάκια της πόλης. Όπως είναι ήδη γνωστό, την μεγάλη δεξαμενή της κεντροδεξιάς παράταξης, διεκδικεί με
αξιώσεις και ο Παύλος Παυλίδης. Να σημειώσουμε πως η κεντροδεξιά έρχεται παραδοσιακά πρώτη σε ψήφους την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών στη Βέροια. Ο κ. Παυλίδης ξεκινώντας την κούρσα νωρίτερα απ’ όλους και «δεσμεύοντας» (όσο είναι δυνατόν να δεσμευτεί κανείς χωρίς δημόσια δήλωση) ισχυρά στελέχη του χώρου, δίνει την εντύπωση πως έχει ένα προβάδισμα. Σε αυτό βοήθησαν και οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας που και σε αυτή, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, με μια αναίτια εσωστρέφεια κατάφερε περισσότερο να ναρκοθετήσει, παρά να «αβαντάρει» την όποια υποψηφιότητα. Too late too little από τη Νέα Δημοκρατία που με τα ήξεις αφήξεις και τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής, δεν δίνει εικόνα συμπαγούς πολιτικής γραμμής στα αυτοδιοικητικά.

Παρά ταύτα η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά παραμένει ισχυρή. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος που στο πρόσωπο της Μπατσαρά, βλέπουν έναν ορθόδοξο εκφραστή του χώρου και έναν μαχητή της παράταξης. Πόσο μάλλον τους σκληροπηρινικούς εκείνους που και μόνο το χρίσμα του κόμματος, τους είναι αρκετό για να κάνουν την επιλογή τους (και δεν είναι λίγοι). Η βάση της κεντροδεξιάς είναι υπαρκτή και δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής πως είναι η πιο συνεκτική και ανθεκτική τα χρόνια της κρίσης και της πολιτικής ανακατάταξης που έφερε.

Επιπλέον, όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των υποψηφιοτήτων, με την διαφαινόμενη ισχυροποίηση του Μαρκούλη, έχουμε 4 υποψηφιότητες που θα παίξουν σε πολύ κοντινά ποσοστά. Μερικοί ψήφοι θα κάνουν τη διαφορά για την πρόκριση στη δεύτερη Κυριακή και η μάχη θα είναι σκληρή. Κι αν περάσεις… όλα γίνονται! Οι ισορροπίες με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής έχουν έτσι κι αλλιώς ανατραπεί. Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζουν τα έμπειρα στελέχη, που καλούνται συντόμως να αποφασίσουν με ποιόν θα πάνε και ποιόν θ’ αφήσουν. Η συνέχεια στις οθόνες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ