Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζωντάνεψαν ιστορίες από το Κακοσούλι στην παρουσίαση του βιβλίου του Α. Μαρολαχάκη

Το βιβλίο του Ανδρέα Μαρολαχάκη «Ιστορίες από το Κακοσούλι», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26/11 στο κτίριο του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Το βιβλίο αναφέρεται σε ιστορίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα, ο οποίος μεγάλωσε και έζησε μέσα στη
γειτονιά «Κακοσούλι» ή Κυριώτισσα όπως αναφέρεται σήμερα και μέσα από τις σελίδες του αφηγείται τόσο τα δικά του παθήματα όσο και των γειτόνων του την εποχή εκείνη. Την επιμέλεια της έκδοσης έχει κάνει ο Παντελής Γουλάρας, που ανέλαβε και τον συντονισμό της παρουσίασης, ενώ έχει γράψει επίσης τον πρόλογο και τον επίλογο του βιβλίου.
Όλες οι ιστορίες που καταγράφονται στις «Ιστορίες από το Κακοσούλι» έχουν πρωτοδημοσιευτεί στο ιστολόγιό του Παντελή Γουλάρα «Στείλε μου Γράμμα...». Για το βιβλίο μίλησαν ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, ο Λογιστής Κυριάκος Μιχαηλίδης και ο ποιητής Ηλίας Τσέχος, που αναφέρθηκαν στα δύσκολα αλλά αληθινά χρόνια που έζησαν στο Κακοσούλι και στα παιχνίδια της εποχής εκείνης, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο ως μια κιβωτό μνήμης για όσους έζησαν εκείνα τα χρόνια στις γειτονιές της Βέροιας. 
Τέλος, ο συγγραφέας Ανδρέας Μαρολαχάκης περιορίστηκε στην αφήγηση μιας ιστορίας των παιδικών του χρόνων, όταν ήταν μόλισ 7 ετών, με πρωταγωνιστές γειτονόπουλά του, που αν και πλέον αγνοεί την τύχη τους, έχουν χαραχθεί στη μνήμη του για πάντα. Στο τέλος της παρουσίασης, ο συγγραφέας ευχαρίστησε το κοινό που παραβρέθηκε, υπέγραψε αντίγραφα των βιβλίων σε όσους το προμηθεύτηκαν, ενώ ακολούθησε και μπουφές με πολλά εδέσματα. Δείτε φωτογραφίες:








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ