Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όλοι έξω... η καθαρίστρια μέσα

Του Γιώργου Σ. Χατζηγεωργίου
Τις τελευταίες μέρες η είδηση της 10ετούς κάθειρξης σε καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού σχολείου ώστε να προσληφθεί, έχει ερεθίσει την Ελληνική κοινωνία. Η ποινή ακούγεται στ’ αυτιά του μέσου Έλληνα
εξωφρενική σε σχέση με το αδίκημα. Η απόφαση φέρνει σε δύσκολη θέση και τη δικαιοσύνη, η οποία κατά κάποιο τρόπο εκτίθεται στα μάτια των πολιτών, εξού και η αντίδραση του Αρείου Πάγου που κίνησε διαδικασίες αναίρεσης. Πως φτάσαμε όμως στην απόφαση και γιατί αυτή η αγανάκτηση της κοινωνίας;

Η πράξη της έγκλειστης στις φυλακές της Θήβας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, διότι αυτά τα 19 χρόνια εισέπραξε παράνομα πάνω από 120.000 ευρώ. Δικάστηκε με τον δρακόντειο νόμο με τον οποίο δικάζονται οι υποθέσεις των υποβρυχίων, των ομολόγων, των εξοπλιστικών κλπ. Τα ανωτέρω είναι δεσμευτικά για τους δικαστές, οι οποίοι υποχρεωτικά αποφασίζουν βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Η δικαιοσύνη, δεν είναι μια τέλεια μηχανή που έφτιαξε ο Θεός. Είναι ένα συνεχώς αναπροσαρμοζόμενο σύστημα κανόνων που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα ζητούμενα της κοινωνίας. Όπως σε κάθε σύστημα κανόνων, υπάρχει ο κίνδυνος σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνουν όλα σωστά και το αποτέλεσμα να είναι… λάθος!

Πέραν αυτών, η ψηλάφηση της αγανάκτησης των πολιτών έχει ειδικό ενδιαφέρον. Η καταδικασθείσα είναι ένοχη και περί αυτού δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Όντως διέπραξε το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. Γιατί λοιπόν αυτό το κύμα των αντιδρούντων ζητά αθώωση ή έστω αποφυλάκιση;

Διότι στη συνείδηση των Ελλήνων και όχι άδικα, το ίδιο το κράτος είναι εγγενώς παραβατικό και η εξουσία όπου και με όποιους εκφράζεται, δεν σέβεται κανένα κανόνα!

Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοθηρικές προσλήψεις επί δεκαετίες και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Υπουργοί που χρηματίζονται. Γάλλοι, Ελβετοί Γερμανοί, Έλληνες που κουβαλάγανε σε τσάντες τις μίζες, σπάνε τα βραχιολάκια ανεβαίνουν στο αεροπλάνο και γίνονται άφαντοι. Καταδίκες με... ανασταλτικό χαρακτήρα, για υποθέσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων. Τρομοκράτες παίρνουν τακτικές άδειες. Φονιάδες και μεγαλέμποροι ναρκωτικών αποφυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες χάρη σε ευεργετικούς νόμους «αποσυμφόρησης».

Και στη γυναικούλα 10 χρόνια φυλακή;;;

Αυτό θα σε ρωτήσει ο μέσος Έλληνας και πειστική απάντηση δεν υπάρχει. Διότι η κοινωνία εκπαιδεύτηκε επί δεκαετίες να λειτουργεί και να επιβιώνει σε αυτό το νοσηρό πλαίσιο, όπου το κράτος δεν διαθέτει το ηθικό ανάστημα που απαιτείται. Η απόφαση μπορεί λοιπόν να είναι επιστημονικά άρτια, δεν μπορεί όμως να δικαιολογηθεί ηθικά στη συνείδηση κανενός.

1 σχόλιο:

  1. τα δουλεψε η κυρια δεν τα εκλεψε,,αντε,αν ηταν σωστοι οι νομοι τοτε θα επρεπε να χτιζονται φυλακες και οχι εργοστασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ