Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Δουλειές με φούντες» ξεκινούν και επίσημα στην Ημαθία

Δίνονται οι πρώτες άδειες για μονάδες καλλιέργειας σε Ημαθία και Κορινθία
Επίσημη πρεμιέρα και εισαγωγή τους στην ελληνική αγορά από χθες για τους επενδυτές της φαρμακευτικής κάνναβης καθώς οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας προέβησαν σε

ανακοινώσεις αναφορικά με τις πρώτες άδειες που χορηγούνται για τη δημιουργία μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας. Για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων σε όλα τα στάδια της επένδυσης , αναμένεται να υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα απλοποιηθεί και θα επισπευσθεί κατά πολύ η διαδικασία της αδειοδότησης, όπως ορίζεται στον νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη άνοιξη.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να καθοριστούν τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής που θα μπορούν να περιέχουν μέχρι ένα ανώτατο όριο τετραϋδροκανναβινόλης (THC), στο πλαίσιο νομιμοποίησης των βρώσιμων προϊόντων κλωστικής κάνναβης των Ελλήνων παραγωγών (ως 0,2% ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία).

Πρεμιέρα με 2 κολοσσούς - Ένας εξ αυτών στην Ημαθία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επτά ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση προκειμένου να ξεκινήσουν την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης. Μεταξύ αυτών, που αναμένεται να πάρουν άμεσα το πράσινο φως είναι η θυγατρική που έστησε στη χώρα μας η ισραηλινή Tikun-Olam και η καναδική International Cannabis Corp. Πρόκειται για δύο εταιρείες που θεωρούνται ηγέτιδες στον αναπτυσσόμενο κλάδο παγκοσμίως.


Η International Cannabis Corp με έδρα το Βανκούβερ δρομολογεί τη δημιουργία μονάδας στην Ημαθία. Αφορά έκταση 16 στρεμμάτων που προορίζεται για καλλιέργεια, εξαγωγή, διανομή και ανάπτυξη ιατρικής κάνναβης. Μάλιστα η μονάδα αυτή, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, θα λειτουργήσει ως το κέντρο παραγωγής και διανομής των προϊόντων της στη Νότια Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η International Cannabis Corp έχει δίκτυο διανομής περίπου 35.000 φαρμακείων σε 16 χώρες. Ηδη πάντως οι business της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα μας αρχίζουν να ανθούν.

Η ισραηλινή εταιρεία ήδη έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους περιβαλλοντικούς όρους της μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης που θέλει να δημιουργήσει σε έκταση 40 στρεμμάτων στην περιοχή Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η μονάδα θα αφορά τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια αλλά και τη βιομηχανική επεξεργασία των ανθέων της κάνναβης με στόχο την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. Η παραγωγική μονάδα θα στεγάζεται σε βιομηχανικό κτίριο με ισόγειο χώρο και θα έχει εμβαδόν (ισογείου) 2.050m2. Στη μονάδα αυτή θα παράγονται προϊόντα κάνναβης (αποξηραμένα μπουμπούκια ανθέων, έλαια, κάψουλες κ.τ.λ.). Η μητρική είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου στο Ισραήλ, με συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές και μελέτες.

Δουλειές με φούντες στην κυριολεξία έχουν ανοίξει παράλληλα και στον χώρο της βιομηχανικής κάνναβης. Μάλιστα φέτος εκτιμάται πως οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στη χώρα θα ξεπεράσουν τα 1.000 στρέμματα, όταν το 2017 ήταν 300 και το 2016 μόλις 20 στρέμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ