Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανατροπή στην επιστροφή αναδρομικών - Αίτηση και οι νέοι συνταξιούχοι!

Γράφει ο Γιάννης Τσιαμήτρος
Οι νέοι συνταξιούχοι, μετά τις 13/05/2016 πρέπει να κάνουν αίτηση για τα αναδρομικά στις συντάξεις, όπως ακριβώς ίσχυε ως τώρα και για τους υπόλοιπους συνταξιούχους. Με την αίτηση θα σταματήσουν την παραγραφή των απαιτήσεων για τις περικοπές
σε κύριες, επικουρικές, αλλά και στα δώρα και τα επιδόματα. Τα αναδρομικά στις συντάξεις αφορούν όλους. Και οι νέοι συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου του 2016 θα πρέπει να κάνουν αίτηση στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή των απαιτήσεών τους, και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ότι έχουν πλήρη θέση στις διεκδικήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας που δικαιώνουν τους παλιούς συνταξιούχους και κηρύσσουν αντισυνταγματικές τις διατάξεις των νόμων που επέβαλαν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και κατήργησαν τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας, θα πρέπει και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του ν. 4387/2016 (13-5-2016) να καταθέσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους αίτηση προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ προκειμένου να διακόψουν την παραγραφή και να διασφαλίσουν τις αξιώσεις τους, ενόψει και της έκδοσης αποφάσεων από το ΣτΕ επί προσφυγών που ασκήθηκαν για συγκεκριμένες διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ