Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας... σε τίτλους

Καταλήψεις, bullying καθηγητών, καράβια και οικονομικοί εισαγγελείς
Η 25η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο της πόλης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων,
τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι καταλήψεις των σχολείων του δήμου Βέροιας, οι κατά παραγγελία καταλήψεις αλλά και το θέμα που προέκυψε με τη στοχοποίηση του καθηγητή του 4ου Λυκείου από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, θέμα που πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, απασχόλησαν περισσότερο την προ ημερησίας συνεδρίαση. 
  • Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, καταδικάζοντας τις κατά παραγγελία καταλήψεις, λέγοντας πως οι μαθητές είναι ώριμοι να αποφασίσουν μόνοι τους μέσω των συμβουλίων τους και οι αποφάσεις τους είναι σεβαστές.
  • Αναφέρθηκε στην αναδρομική καταβολή επιδομάτων εορτών και αδείας σε εργαζομένους του δήμου, θέμα που τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ.
  • Στο θέμα των καταλήψεων και της στοχοποίησης του καθηγητή αναφέρθηκαν και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, καταδικάζοντας μεταξύ άλλων τόσο την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής όσο και τις προσπάθειες των κύκλων της ΧΑ να σπιλώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανάθεση του ιδιώτη που ανέλαβε να στήσει το καράβι στο πάρκο της Ελιάς αλλά και το συνολικό κόστος, καθώς και τον αριθμό των συμβάσεων που θα υπογραφούν, έθεσαν ο Γιώργος Κάκαρης και ο Γιώργος Μιχαηλίδης.
  • Για αλητεία έκανε λόγο ο Στέργιος Διαμάντης, αναφερόμενος στις ψευδείς καταγγελίες στο όνομά του.
  • Την πρότασή του να διοργανωθεί μια πραγματική άσκηση με τη συμμετοχή των πολιτών, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, κατέθεσε ο Θεόφιλος Κορωνάς, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βέροιας. 
Ωστόσο, πέρα από τη στοχοποίηση του καθηγητή του 4ου Λυκείου, προέκυψε και το άλλο σημαντικό θέμα των ημερών, τη «στοχοποίηση» του δήμου Βέροιας -και άλλων 11 δήμων- από τους οικονομικούς εισαγγελείς, που έχουν μπει για να ελέγξουν τα οικονομικά του. Κάτι στο οποίο δεν αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κατά την προ ημερησίας τοποθέτησή του, παρά μόνο αργότερα και έπειτα από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων. Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των οικονομικών εισαγγελέων στο δήμο μας; Η καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου Δημήτρη Δάσκαλου για το Σέλι - Άνω Σέλι, όπως απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης. Τα παραστατικά πήραν το δρόμο τους, το ίδιο και οι εισαγγελείς και όπως ανέφερε, δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ