Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήμαρχος Δέλτα: «Να γίνει στη Βέροια η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων»

Νέος πόλεμος για τα σκουπίδια φαίνεται ότι ανοίγει στη Θεσσαλονίκη, με τους αιρετούς να διασταυρώνουν για άλλη μια φορά τα ξίφη τους και να χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που προέβαλαν κατά το παρελθόν συνάδελφοί τους, όταν επρόκειτο να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ο
Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας. Αυτή τη φορά, αιτία για την έναρξη του… πολέμου αποτέλεσε η σύμβαση που υπογράφηκε προ ημερών από τον ΦΟΔΣΑ και την ανάδοχο εταιρεία της μελέτης για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα, που αναμένεται να χωροθετηθεί σε περιοχή μεταξύ των δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας. Η διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σε μια προσπάθεια να… υποβαθμίσει το θέμα των αντιδράσεων, που ως ένα βαθμό ανέμενε ότι θα προκύψουν, δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, και πως η μελέτη θα υποδείξει σε ποια περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης θα χωροθετηθεί. Ωστόσο, στη διάρκεια της εκδήλωσης της υπογραφής της μελέτης, μετά από τις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το πού θα γίνει η μονάδα, έγινε γνωστό πως η περιοχή που προκρίνεται ως καταλληλότερη είναι μια έκταση στις παρυφές του Ωραιοκάστρου, ανάμεσα στους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνα.

Δήμαρχος Δέλτα: «Να γίνει στη Βέροια η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ή όπου αλλού θέλουν»

Λάβρος με αυτήν την εξέλιξη εμφανίστηκε ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος (φωτ.), λέγοντας πως δεν κλήθηκε καν να παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης ενός έργου, που κάποιοι, όπως είπε, υπολογίζουν να γίνει στην περιοχή του. «Καταρχάς, έχουμε απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας πριν από ένα χρόνο και μετέπειτα του δημοτικού συμβουλίου μας, που αναφέρει ότι αποκλείεται το έργο να γίνει στον δήμο μας, που είναι ήδη επιβαρυμένος», τόνισε στη «ΜτΚ» ο δήμαρχος Δέλτα.

Ξεκαθάρισε πως δεν είναι αντίθετος με την κατασκευή του έργου, αλλά με τη χωροθέτηση της Μονάδας σε περιοχή του Δήμου Δέλτα. «Μπορεί να γίνει οπουδήποτε αλλού εκτός από τον δήμο Δέλτα, διότι εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλη υποβάθμιση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «κάποιοι υπολογίζουν η ΜΕΑ να γίνει μεταξύ των δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας, επί της ουσίας όμως υποδεικνύουν ένα χώρο ακριβώς έξω από τη Σίνδο». Μάλιστα πρότεινε «το έργο να γίνει στη Βέροια ή όπου αλλού το θέλουν».

Ο κ. Φωτόπουλος μάλιστα επικαλέστηκε την περίπτωση του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, λέγοντας πως τα ανταποδοτικά οφέλη τα πήρε ο παλιός δήμος Λαχανά, καθώς ήταν έκτασή του, ωστόσο τα προβλήματα, όπως είπε, τα χρεώθηκε ο Λαγκαδάς και η Άσσηρος. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Δεν θα δεχθούμε την χωροθέτηση στην περιοχή μας, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Δεν θα περάσει αυτή η πρόταση» σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο δήμαρχος Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ