Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν πέρασε η συγχώνευση 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

Έπειτα από μια μαραθώνια συζήτηση, παρουσία εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, η πρόταση της Α/θμιας για συγχώνευση του 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων, που ήρθε για γνωμοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, δεν πέρασε από το Σώμα. Παράσταση στην αίθουσα με πανό και το
σύνθημα «Όχι άλλες συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολικών μονάδων», πραγματοποίησαν μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας. 
Το λόγο αρχικά πήρε ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παρουσιάζοντας την εισήγηση του θέματος, θέλησε να αναπτύξει τα παιδαγωγικά και εργασιακά οφέλη που θα έχει η συγχώνευση των δυο σχολείων. Μεταξύ αυτών, η εξοικονόμηση χώρων, η δυνατότητα δημιουργίας δεύτερου τμήματος δεύτερης ξένης γλώσσας, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, ενώ σημείωσε πως δεν τίθεται θέμα μεταφοράς μαθητών, αφού πρόκειται για δυο σχολεία που συστεγάζονται και από 2 εξαθέσια θα γίνουν ένα δωδεκαθέσιο με μια διεύθυνση και με την ονομασία «3ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας».
Από την πλευρά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας, τοποθετήθηκε ο Παύλος Τουτουντζίδης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, πως στέκονται ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, καθώς χαθούν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών που πήραν έπειτα από πολλά χρόνια υπηρεσίας σε απομακρυσμένους νομούς, ενώ τα παιδιά θα "στριμωχτούν" σε 25άρια τμήματα. Κάλεσε τέλος και το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί απέναντι στις συγχωνεύσεις.
Το λόγο πήρε και η κ. Μιχαηλίδου, Δ/ντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, λέγοντας πως με τη συγχώνευση κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τις αίθουσες κάποια παιδιά που θα διανεμηθούν με κλήρωση σε όμορα σχολεία. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν αναβαθμίζεται με αυτόν τον τρόπο. Η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου αλλοιώνεται. Οργανικές θέσεις χάνονται και κανείς δε μπορεί να διαβεβαιώσει πως οι εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν στον ίδιο νομό και όχι αργότερα σε άλλες πόλεις. Λειτουργεί καλύτερα ένα σχολείο όταν είναι μικρότερο. Με τη συγχώνευση θα γίνει απρόσωπο», ανέφερε μεταξύ άλλων. 
Για το Σύλλογο Γονέων του 14ου Δημοτικού τοποθετήθηκε η πρόεδρος κ. Καρυπίδου, η οποία χαρακτήρισε τα παιδιά του σχολείου τυχερά, που μέχρι στιγμής γίνεται υπέροχο μάθημα σε μικρές αίθουσες. Πρότεινε εφόσον οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν, γιατί να περισσεύουν και να μην καθίσουν εκεί που είναι να κάνουν τη δουλειά τους έτσι όπως σωστά την κάνουν. Χαρακτήρισε μάλιστα το σχολείο αδικημένο, κάτι που δικαιολογεί τον μικρό αριθμό παιδιών.
Το λόγο πήρε και η κ. Καραγιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού, που απευθυνόμενη στην Β/θμια είπε, «να μην προσπαθείτε την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά τις επενδύσεις για την προώθηση της παιδείας».
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, ενώ το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία, με 13 δημοτικούς συμβούλους να ψηφίζουν υπέρ, 13 να ψηφίζουν κατά (5 της παράταξης Βοργιαζίδη, Κούτρας, Παπαϊωάννου, Ακριβόπουλος, Ασλάνογλου, Ορφανίδης, 3 της παράταξης Καγκελίδη, Σουμελίδης, Γουλτίδης, Μιχαηλίδης, 1 ο Παπαγιάννης, 1 ο Μπέκης, 2 από την παράταξη Μαρκούλη, Μαρκούλης και Στογιάννος και 1 Μελιόπουλος) και 1 λευκό (Τσαπαρόπουλος). Κατά συνέπεια το δημοτικό συμβούλιο δε γνωμοδότησε για την πρόταση συγχώνευσης των δυο σχολείων, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μια τελεσίδικη απόφαση, καθώς η τελική απόφαση ανήκει στο αρμόδιο Υπουργείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ