Σύσκεψη στο Υπουργείο για το de minimis στα ροδάκινα

Συνάντηση με τον με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και τον σύμβουλο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, για τα φετινά de minimis στα ροδάκινα λόγω βροχοπτώσεων, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2018 στο Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης, βουλευτές Πέλλας, μέλη διεπαγγελματικών πυρηνόκαρπων και ο ΣΕΑΣ Πέλλας. Συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων Χρήστος Γιαννακάκης, και ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς. Από πλευράς του Υπουργείου, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ο σύμβουλος του Υπουργού Γιώργος Καβαθάκης και ο Δημήτρης Τσιάνος μέλος του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Γιάννη Σηφάκης, καθορίστηκε ο τρόπος της διαδικασίας με υπόδειξη των πληγεισών ποικιλιών από τον ΕΛΓΑ (σε συνεργασία με διεπαγγελματική) τις επόμενες μέρες, χρησιμοποίηση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες που έχουν δηλώσει τις συγκεκριμένες ποικιλίες και δηλώσεις των ποικιλιών (για όσους δεν έχουν δηλώσει ποικιλίες) στη διεπαγγελματική για κάποιο διάστημα που θα οριστεί.

«Γίνεται προσπάθεια από όλους, με εκφρασμένη την θετική πρόθεση του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, να καταβληθεί το de minimis το συντομότερο δυνατόν στους πληγέντες αγρότες», ανέφερε ο βουλευτής.

Με βάση τα στοιχεία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσοστό των αγροτών που δεν έχουν δηλώσει τις ποικιλίες τους στην δήλωση του ΟΣΔΕ είναι κάτω από το 5% του συνόλου των αγροτών.
Γι’ αυτούς, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, θα οριστεί συγκεκριμένη διαδικασία να δηλώσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένο συνεταιρισμό (με απόφαση του ΣΕΑΣ στην Πέλλα και της Κοινοπραξίας παραγωγών στην Ημαθία), προσκομίζοντας την δήλωση ΟΣΔΕ, στην οποία θα φαίνεται ότι δεν έχουν δηλωθεί ποικιλίες με υπεύθυνη δήλωση που θα κοινοποιηθεί και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αντιστοιχιστεί με αυτά που θα δηλώσουν στην επόμενη δήλωση ΟΣΔΕ.

«Όλοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας με τον δικαιότερο τρόπο», κατέληξε ο κ. Σηφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ