Με τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. συναντήθηκε η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2018 αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, με επικεφαλής τον Βεροιώτη πρόεδρο Παναγιώτη Χαρέλα, συναντήθηκε εκτάκτως με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο Αριστείδη και συζήτησε ζητήματα που
αφορούν τον κλάδο. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία πέραν της εθιμοτυπίας, έθεσε υπόψη του νέου Αρχηγού τα πάγια αιτήματα της που αφορούν την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης. Επεσήμανε επιγραμματικά τα χρόνια προβλήματα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή, της τεράστιας λειψανδρίας των Υπηρεσιών και τα στάσιμα θεσμικά ζητήματα που διεκδικεί.
Ο κύριος Αρχηγός επεσήμανε πως είναι ανάγκη οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο δρόμο τόσο στο πλαίσιο της εμφανούς αστυνόμευσης όσο όμως και σε ένα πεδίο αποτελεσματικής παρουσίας προάγοντας το αίσθημα ασφάλειας που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κατέθεσε την ικανοποίηση της για το «πλέγμα ασπίδας» που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες κατά των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τόνισε παράλληλα πως η προσπάθεια αυτή πραγματοποιείται με αστυνομικές δυνάμεις που φτάνουν στα όρια τους αφού λόγω της τεράστιας λειψανδρίας οι Υπηρεσίες αυτές είναι ανάγκη να ενισχυθούν. Από πλευράς του κ. Αρχηγού, τόνισε πως κάθε σχέδιο απαιτείται να βελτιώνεται και να προσαρμόζεται στις πραγματικές συνθήκες, όπως και θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Η Ομοσπονδία το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει ολοκληρωμένο υπόμνημα των θεσμικών αιτημάτων που έχει αλλά και προτάσεων για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ελλείψεων και παραλείψεων που καταγράφει στους χώρους εργασίας.

Τέλος ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε σε μια άμεση προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΥΦΥ και την επί μέρους συζήτηση των θεμάτων που θα κατατεθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ