Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σαμανίδης για τραπεζοκαθίσματα, ντεσιμπέλ, Α.Ε.Π.Ι. και Εύηχη Πόλη

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας της Βέροιας. Την αρχική εισήγηση την έκανε η Γραμματέας του Σωματείου Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η οποία άνοιξε τα θέματα των
τραπεζοκαθισμάτων, των ντεσιμπέλ, της Α.Ε.Π.Ι. και της Εύηχης Πόλης. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος Κώστας Σαμανίδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας ξεκίνησε την ομιλία του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του, ότι δεν θα πρέπει να δίνουν σημασία και να εμπιστεύονται σωματεία, αμφιβόλου προελεύσεως, με πανελλαδική εμβέλεια. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ΚΕΑ και των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως ενημέρωσε, σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο «Beluga» μεταξύ του Σωματείου και δικηγόρων - εκπροσώπων της ΚΕΑ, συμφωνήθηκε ένα ποσό που ήταν κατά 20% με 30%
χαμηλότερο. Κάποιοι επιχειρηματίες της Βέροιας δεν θέλησαν να το πληρώσουν, με αποτέλεσμα να πάνε στα δικαστήρια και τελικά να πληρώσουν υψηλότερα ποσά. Προτροπή του κ. Σαμανίδη είναι οι καταστηματάρχες να συνεργαστούν με την ΚΕΑ και να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για να μην οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων και πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Όσον αφορά την Α.Ε.Π.Ι., ενημέρωσε πως έχει ανακληθεί οριστικά η άδειά της και ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος φορέας, αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον. «Αυτήν την στιγμή η μοναδική εταιρεία που μπορείτε να πληρώνεται άφοβα και νόμιμα είναι η ΚΕΑ» τόνισε ο Πρόεδρος.

Όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, έκανε έκκληση στους καταστηματάρχες να προστατέψουν τα τεκταινόμενα και να μην δίνουν δικαιώματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πράγματι, οι αρμόδιες υπηρεσίες είδανε ότι υπήρξε βελτίωση προς την θετική κατεύθυνση και ότι έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουμε την μείωση των τραπεζοκαθισμάτων στα 90 ευρώ και σε κάποιες περιοχές ακόμα και στα 35 ευρώ. Στόχος μας είναι να γίνει συμψηφισμός του ποσού. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν Ζώνη Α, Ζώνη Β και Ζώνη Γ. Δεν γίνεται ένα μαγαζί που βλέπει φάτσα την αγορά να πληρώνει 35 ευρώ και αν έχει και μια πλευρά της Μητροπόλεως να πληρώνει 90 ευρώ. Είναι αδικία! 

Να μεταφερθεί σε άλλη χρονική περίοδο η «Εύηχη Πόλη»

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με την «Εύηχη Πόλη» ο κ. Σαμανίδης είπε: «Υπάρχει ένα παράπονο που έχουμε σαν μαγαζιά της Βέροιας και έχει να κάνει με το πρόγραμμα της «Εύηχης Πόλης». Θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος θεσμός δεν γίνεται στον κατάλληλο καιρό. Ασφαλώς, θα γίνει και μια συζήτηση με τον Δήμαρχο και θα του ζητήσουμε να γίνει σε μια άλλη χρονική περίοδο, είτε των Χριστουγέννων, είτε των Αποκριών. Διότι το καλοκαίρι, οι πολίτες της Βέροιας φεύγουν για διακοπές, πηγαίνουν στα πανηγύρια και έρχεται και η «Εύηχη Πόλη» με αποτέλεσμα τα μαγαζιά μας να αδειάζουν ολοσχερώς από κόσμο. Από την στιγμή που δεν έχει κάποιο κέρδος ο Δήμος, θα μπορούσε να το μεταφέρει σε μια άλλη εποχή» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ