Η Μαρία και ο Στέλιος, αν και νομάδες της ζυθοποιίας με το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους -η μπύρα Oniro- φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν στην αγορά. Και για τον λόγο αυτό, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τους έκανε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα. Διαβάστε αναλυτικά: «Αυτή τη φορά το μπουκάλι που ρίχτηκε στο
πέλαγος της επιχειρηματικότητας δεν περιείχε κανέναν μήνυμα αλλά από το αποτέλεσμα της αγάπης ενός ζευγαριού από την Βέροια, την πρωτεύουσα της Ημαθίας, για την ζυθοποίηση – μια διαδικασία που ξεκίνησε από το σπίτι τους για να βρει κατάληξη στην κυκλοφορία της πρώτης δικής τους μπύρας. Την μπύρα τους, την ονόμασαν «Όνειρο» και πάνω σε αυτό το ξεχωριστό όνειρο έχουν στηρίξει την δική τους επιχειρηματική διαδρομή.
Η ιστορία της μπύρας «Όνειρο» είναι η ιστορία ενός ζευγαριού νέων ανθρώπων, της Μαρίας και του Στέλιου. Και οι δύο τους έχουν καταγωγή από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, στην οποία ζουν και εργάζονται. Και οι δύο έχουν τις κανονικές τους δουλειές καθώς σήμερα παρότι αντιμετωπίζουν επαγγελματικά την αγορά της μπύρας δεν μπορούν ακόμη να βασιστούν στα έσοδα από την δραστηριότητα τους.
Ο Στέλιος Αφεντούλης είναι 33 ετών και είναι κρατικός λειτουργός, ενώ η Μαρία Αλεξανδρίδου είναι 29 ετών και είναι καθηγήτρια Γερμανικών. Τις απαντήσεις για το τι και το πώς το δίνουν οι δύο τους στο μικρό κείμενο που ακολουθεί: «Η ενασχόληση μας με την οικιακή ζυθοποίηση ξεκινάει κάπου στο 2014. Η αγάπη μας για την craft μπύρα και μια "τυχαία" επίσκεψη σε ένα ζυθοποιείο ήταν ικανά να μας ξυπνήσουν το πάθος για τη ζυθοποίηση.
Έκτοτε, με πυρετώδεις ρυθμούς, πειραματιζόμαστε σε όλα τα είδη μπύρας σε οικιακό επίπεδο. Ζυθοποιήσεις κλασσικές με τα βασικά συστατικά μιας μπύρας, αλλά και ευφάνταστες συνταγές με διάφορα άλλα υλικά, που πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια μπύρα.
Σκληρή δουλειά, διάβασμα και πολύ πρακτική για να παράξουμε νόστιμες μπύρες, με χαρακτήρα και ταυτότητα. Μέσα από το χόμπι μας αυτό, γνωρίσαμε τον χώρο της craft μπύρας και την κουλτούρα που δημιουργείται σιγά σιγά και στην Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα ήρθε πριν μερικούς μήνες, όταν πρωτοκυκλοφορήσαμε επίσημα την πρώτη μας μπύρα, το oniro! Της δώσαμε αυτό το όνομα, ξεκάθαρα, γιατί μας εκφράζει απόλυτα.
Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα μας όλο αυτό το διάστημα, και πλέον έγινε πραγματικότητα με την πρώτη μας μπύρα. Ακολουθούμε το δρόμο της νομαδικής ζυθοποίησης, κάνοντας, δηλαδή, τη μπύρα μας σε άλλα ζυθοποιεία, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και ευελπιστούμε κάποια μέρα να φτιάξουμε το δικό μας "ζυθοπαλάτι".
Οι παραγωγές μας έχουν γίνει σε δύο ζυθοποιεία, στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο. Το oniro, λοιπόν, είναι μια craft μπύρα, πολύ απλά, με άρωμα, γεύση, χρώμα, χαρακτήρα. Έχουμε βάλει τρεις από τους πιο φημισμένους λυκίσκους του κόσμου, σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό δίνει τα υπέροχα αρώματα φρούτων και την υπέροχη φρεσκάδα. Χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό βυνών κριθαριού για να δώσουμε την τέλεια ισορροπία στη γεύση. Έτσι, το oniro είναι μια μπύρα που ταιριάζει απόλυτα καλοκαίρι και χειμώνα, με φαγητό ή χωρίς.
Η τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε για το σχέδιο της ετικέτας, λέγεται μαρμαρογραφία και τα χρώματα όπως και τα "νερά" της είναι εμπνευσμένα από τις ελληνικές θάλασσες και τα χρώματα του ουρανού. Η μπύρα ONIRO υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε πρωτόγνωρους προορισμούς… Σας καλούμε να ταξιδέψετε μαζί τους και να αφεθείτε στο όνειρο…».
Η Oniro που διατίθεται σε φιάλη 330ml αλλά και σε βαρέλι είναι μια μπύρα τύπου American Pale Ale, με τρεις διαφορετικούς αμερικάνικους λυκίσκους. Σε αυτήν ανακαλύπτεις έντονα αρώματα τροπικών φρούτων και νότες εσπεριδοειδών - γευστικά κυριαρχούν το ροδάκινο και το μάνγκο».
πέλαγος της επιχειρηματικότητας δεν περιείχε κανέναν μήνυμα αλλά από το αποτέλεσμα της αγάπης ενός ζευγαριού από την Βέροια, την πρωτεύουσα της Ημαθίας, για την ζυθοποίηση – μια διαδικασία που ξεκίνησε από το σπίτι τους για να βρει κατάληξη στην κυκλοφορία της πρώτης δικής τους μπύρας. Την μπύρα τους, την ονόμασαν «Όνειρο» και πάνω σε αυτό το ξεχωριστό όνειρο έχουν στηρίξει την δική τους επιχειρηματική διαδρομή.
Η ιστορία της μπύρας «Όνειρο» είναι η ιστορία ενός ζευγαριού νέων ανθρώπων, της Μαρίας και του Στέλιου. Και οι δύο τους έχουν καταγωγή από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, στην οποία ζουν και εργάζονται. Και οι δύο έχουν τις κανονικές τους δουλειές καθώς σήμερα παρότι αντιμετωπίζουν επαγγελματικά την αγορά της μπύρας δεν μπορούν ακόμη να βασιστούν στα έσοδα από την δραστηριότητα τους.
Ο Στέλιος Αφεντούλης είναι 33 ετών και είναι κρατικός λειτουργός, ενώ η Μαρία Αλεξανδρίδου είναι 29 ετών και είναι καθηγήτρια Γερμανικών. Τις απαντήσεις για το τι και το πώς το δίνουν οι δύο τους στο μικρό κείμενο που ακολουθεί: «Η ενασχόληση μας με την οικιακή ζυθοποίηση ξεκινάει κάπου στο 2014. Η αγάπη μας για την craft μπύρα και μια "τυχαία" επίσκεψη σε ένα ζυθοποιείο ήταν ικανά να μας ξυπνήσουν το πάθος για τη ζυθοποίηση.
Έκτοτε, με πυρετώδεις ρυθμούς, πειραματιζόμαστε σε όλα τα είδη μπύρας σε οικιακό επίπεδο. Ζυθοποιήσεις κλασσικές με τα βασικά συστατικά μιας μπύρας, αλλά και ευφάνταστες συνταγές με διάφορα άλλα υλικά, που πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια μπύρα.
Σκληρή δουλειά, διάβασμα και πολύ πρακτική για να παράξουμε νόστιμες μπύρες, με χαρακτήρα και ταυτότητα. Μέσα από το χόμπι μας αυτό, γνωρίσαμε τον χώρο της craft μπύρας και την κουλτούρα που δημιουργείται σιγά σιγά και στην Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα ήρθε πριν μερικούς μήνες, όταν πρωτοκυκλοφορήσαμε επίσημα την πρώτη μας μπύρα, το oniro! Της δώσαμε αυτό το όνομα, ξεκάθαρα, γιατί μας εκφράζει απόλυτα.
Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα μας όλο αυτό το διάστημα, και πλέον έγινε πραγματικότητα με την πρώτη μας μπύρα. Ακολουθούμε το δρόμο της νομαδικής ζυθοποίησης, κάνοντας, δηλαδή, τη μπύρα μας σε άλλα ζυθοποιεία, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και ευελπιστούμε κάποια μέρα να φτιάξουμε το δικό μας "ζυθοπαλάτι".
Οι παραγωγές μας έχουν γίνει σε δύο ζυθοποιεία, στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο. Το oniro, λοιπόν, είναι μια craft μπύρα, πολύ απλά, με άρωμα, γεύση, χρώμα, χαρακτήρα. Έχουμε βάλει τρεις από τους πιο φημισμένους λυκίσκους του κόσμου, σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό δίνει τα υπέροχα αρώματα φρούτων και την υπέροχη φρεσκάδα. Χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό βυνών κριθαριού για να δώσουμε την τέλεια ισορροπία στη γεύση. Έτσι, το oniro είναι μια μπύρα που ταιριάζει απόλυτα καλοκαίρι και χειμώνα, με φαγητό ή χωρίς.
Η τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε για το σχέδιο της ετικέτας, λέγεται μαρμαρογραφία και τα χρώματα όπως και τα "νερά" της είναι εμπνευσμένα από τις ελληνικές θάλασσες και τα χρώματα του ουρανού. Η μπύρα ONIRO υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε πρωτόγνωρους προορισμούς… Σας καλούμε να ταξιδέψετε μαζί τους και να αφεθείτε στο όνειρο…».
Η Oniro που διατίθεται σε φιάλη 330ml αλλά και σε βαρέλι είναι μια μπύρα τύπου American Pale Ale, με τρεις διαφορετικούς αμερικάνικους λυκίσκους. Σε αυτήν ανακαλύπτεις έντονα αρώματα τροπικών φρούτων και νότες εσπεριδοειδών - γευστικά κυριαρχούν το ροδάκινο και το μάνγκο».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.