Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο «Πυρρίχιος» του Νίκου Παλασίδη παρουσιάζεται στη Βέροια

Η γέννηση του πολεμικού χορού - Χορεύει η ΕΛΒ
Ο συγγραφέας Ν. Παλασίδης, με την υποστήριξη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, για την παρουσίαση
του βιβλίου του, με τίτλο «Πύρριχος». Ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες, που αναφέρεται στον τρωικό πόλεμο και τη γένεση του πυρρίχιου χορού. Πρόκειται για ένα έμμετρο 630 στίχων στη νεοελληνική γλώσσα, αλλά με έμμετρη μεταφορά και στην ποντιακή διάλεκτο και εμπεριέχει cd με τα αίτια του τρωικού πολέμου, μελωδικά στην ποντιακή διάλεκτο. Ελάτε να ταξιδέψουμε, νοερά, στην Τροία και τον Πόντο.


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Φωκίων Φουντουκίδης δημοσιογράφος - εκδότης του περιοδικού «Πόντος», ο Δημήτρης Νικολαϊδης, σκιτσογράφος και ο ίδιος ο συγγραφέας.


Η χορευτική ομάδα της ΕΛΒ θα χορέψει τον πυρρίχιο όπως τον περιγράφουν ο φιλόσοφος Πλάτων στους νόμους του, αλλά και ο ιστορικός Ξενοφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ