Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσία Παπακώστα τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου στη Σχολή Αστυνομίας

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου στο προαύλιο της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας, που εδρεύει στο Πανόραμα, τελέστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου. Τον Αγιασμό και τα Θυρανοίξια του ναΐσκου, που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Κωνσταντίνου & Ελένης, τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παρουσία της Υφουπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα.
Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Στρατηγοί των Γενικών Περιφερειακών ΑΔ Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Βέροιας, περιφερειακοί σύμβουλοι ως εκπρόσωποι του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, ο Διευθυντής της ΑΔ Ημαθίας, της Κοζάνης και Μαγνησίας, Διευθύνσεων Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος και τα συνδικαλιστικά μέλη της ΕΛ.ΑΣ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αξιωματικών, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθηγητές της Σχολής, καθώς και σπουδαστές που σήμερα ξεκίνησαν τον κύκλο μετεκπαίδευσής τους στη Σχολή. 
Στο χαιρετισμό του ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, χαρακτήρισε την τελετή ως ηθική ικανοποίηση, ενώ έκανε μια σύντομη αναφορά στη γέννεση της ιδέας για την εγκατάσταση του ναΐσκου στη Σχολή, που θα εξυπηρετούσε τόσο τις ανάγκες του θρησκευτικού τελετουργικού των εκδηλώσεων όσο και θρησκευτικές ανάγκες των σπουδαστών, του προσωπικού και των επισκεπτών. Ευχαρίστησε στη συνέχεια την οικογένεια του Κωνσταντίνου Σούκου για την δωρεά του ναΐσκου, επιθυμία της οποίας ήταν να αφιερωθεί στους Αγίους Κωνσταντίνου & Ελένης. Σημείωσε τέλος, πως ανήμερα της εορτής των Αγίων, στις 21 Μαΐου, οι πύλες της Σχολής και του Ιερού Παρεκκλησίου θα ανοίγουν για το κοινό.
Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός χαρακτήρισε την Ακαδημία κόσμημα, που εισάγει το νέο ήθος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αναφερόμενη στην οικογένεια του κ. Σούκου, είπε πως Έλληνες που πρόκοψαν καταλαβαίνουν στο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέροντας από το εισόδημά τους υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη, ειδικά όταν η Πολιτεία σε δύσκολους καιρούς δε μπορεί να προσφέρει. Διαβεβαίωσε στη συνέχεια πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει το βλέμμα της στραμμένο στην κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που καθημερινά δίνουν τη μάχη τους να κρατήσουν τον πολίτη ασφαλή.
Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ύπαρξη του Ιερού Παρεκκλησίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενισχύει την πίστη, τονώνει το θρησκευτικό συναίσθημα του αστυνομικού προσωπικού, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη αξία που έχει ο ρόλος της Εκκλησίας, ειδικά στο δύσκολο έργο που καλείται να εκτελέσει ο Αστυνομικός. Σχετικά με τη δωρεά της οικογένειας Σούκου, τη χαρακτήρισε πρωτοβουλία που καταδεικνύει τα αισθήματα αγάπης για το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, συνεχάρη τον κ. Κωνσταντίνο Σούκο για την δωρεά αυτή και τόνισε την σημασία του Παρεκκλησίου μέσα στην Σχολή, όπου θα αποτελεί πνευματική όαση τόσο για τους  επιμορφούμενους όσο και για τους επιμορφωτές και ευχήθηκε καλή πρόοδο στην Σχολή. Παράλληλα με την τελετή των Θυρανοιξίων, ο Σεβασμιώτατος διεκόμισε από τη Μονή Παναγίας Δοβρά και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο τέλος, ο Διοικητής της Σχολής απένειμε στον Κωνσταντίνο Σούκο ως αναμνηστικό δώρο, μια χειροποίητη και διαβασμένη εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που φιλοτεχνήθηκε στη Μονή Σίμωνος Πέτρα του Αγίου Όρους. Ακολούθησε δεξίωση στο κυλικείο της Σχολής. Οδεύοντας προς τη δεξίωση, η Υφυπουργός χαιρέτισε και συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους Αστυνομικούς της Σχολής, θέλοντας κυρίως να ενημερωθεί για τα κίνητρα που ωθούν τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος σε περαιτέρω εκπαίδευση. Δείτε φωτογραφίες:






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ