Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ανοιξιάτικος» αέρας στο «Στάσου Μύγδαλα» που είπε όχι στην εργασιακή ανισότητα

Ένας αέρας... Άνοιξης φύσηξε το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στο μεζεδοπωλείο «Στάσου Μύγδαλα», με μια ομάδα του Κέντρου «Τα Παιδιά της Άνοιξης», να κάνουν για 2 ώρες... κατάληψη του καταστήματος! Το «Στάσου Μύγδαλα» φιλοξένησε με χαρά τη δράση του Κέντρου για τα εργασιακά δικαιώματα των
ΑμΕΑ, αφήνοντας για 2 ώρες τον Νίκο και τη Γεωργία να αναλάβουν το σέρβις του καταστήματος, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να «ανθίσουν» μέσα από την εμπειρία της εργασίας, ενώ έξω, μια άλλη ομάδα των «Παιδιών της Άνοιξης», ενημέρωνε τον κόσμο.
Ο Νίκος και η Γεωργία πήραν τις παραγγελίες και σέρβιραν τους πελάτες του καταστήματος με τα πιο πλατιά τους χαμόγελα, υποστηρίζοντας έτσι τα εργασιακά δικαιώματα των ΑμΕΑ, πως «Μπορώ και γω να εργαστώ!». Πράγμα που απέδειξαν, ανταποκρινόμενοι άψογα στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης δουλειάς και απολαμβάνοντας την μοναδική εμπειρία. Οι πελάτες έδειξαν υπομονή, κατανόηση αλλά και ενθουσιασμό με την ευχάριστη αυτή έκπληξη.


Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος υιοθέτησης 17 Στόχων, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα. Τα «Παιδιά της Άνοιξης» επέλεξαν τον στόχο με αριθμό 10, που αφορά στις λιγότερες ανισότητες, επιλέγοντας να σχεδιάσουν μια δράση που αποσκοπεί στο δικαίωμα για εργασία των ΑμΕΑ.

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ευχαριστούν θερμά τους ιδιοκτήτες του μεζεδοπωλείου-ουζερί «Στάσου Μύγδαλα» κ. Ζαμπελάκη Δημήτρη και κ. Χασιώτη Βασίλη για την πραγματικά πολύ φιλόξενη και ζεστή αγκαλιά που κάθε φορά χαρίζουν. Επίσης, ευχαριστούν το προσωπικό του μαγαζιού με το οποίο συνεργάστηκαν οι ωφελούμενοι και ήταν πρόθυμοι στο να βοηθήσουν όπου χρειαζόταν. Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς - μέλη του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ και στο σύλλογο ΜΑμΑ (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση και ήρθαν στο μαγαζί για να την ενισχύσουν με την παρουσία τους.





1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ