Quantcast

http://picasion.com/

Μπέκης: «Γιατί να πληρώνουμε τον πολιτικό γάμο;»

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τον λόγο πήρε ο Νίκος Μπέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των πολιτικών γάμων που τελούνται στη Βέροια, με αφορμή τη συζήτηση για τη μη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, ανάμεσά τους και αυτό της τέλεσης πολιτικού γάμου. Ο
επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας - Ανατροπή τώρα», έθεσε ένα εύλογο ερώτημα, γιατί το αντίτιμο για την τέλεση πολιτικού γάμου μεταξύ συζύγων - δημοτών της Βέροιας, διαφοροποιείται έναντι ενός γάμου που ο ένας είτε και οι δύο σύζυγοι δεν είναι δημότες του δήμου μας. Υπενθυμίζουμε ότι για την πρώτη περίπτωση το αντίτιμο είναι 50€, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση είναι 100€.

Το ποσό αυτό καταβάλλεται για τις ανάγκες διαμόρφωσης και καθαριότητας της αίθουσας στην οποία θα τελεστεί ο γάμος, καθώς και για την υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλου του δήμου.

Όπως ανέφερε, αντιλαμβάνεται τις παραπάνω δαπάνες αλλά θεώρησε τη διαφοροποίηση του ποσού μεταξύ των δυο περιπτώσεων ως αντικίνητρο για ένα ζευγάρι να επιλέξει το δήμο Βέροιας για την τέλεση πολιτικού γάμου.

Τέλος, υποστήριξε συμπληρώνοντας πως θα έπρεπε να τελούνται χωρίς αντίτιμο, όπως σε άλλους δήμους. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα και την τέλεση του δικού του πολιτικού γάμου, που πριν κάποια χρόνια στο δήμο Βέροιας ήταν δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ