Quantcast

http://picasion.com/

Μαζική εξόντωση σκυλιών με φόλες στη Βέροια

Ρεπορτάζ του veriotis.gr
Αποτροπιασμό και επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων στη Βέροια προκαλούν οι καταγγελίες του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.) Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για τη διαχείριση των αδέσποτων
ζώων, αναφέρθηκε ότι η πρόσφατη «εξόντωση» σκύλων με φόλες από ασυνείδητο, που οδήγησε και στην επικήρυξη του ατόμου, δεν αφορά μόνο σε 5 ζώα αλλά συνολικά σε 11 σκύλους! Πρόκειται για μαζική θανάτωση στις περιοχές Ρολόι, Αγ. Κυριακή, Γιοτζαλίκια αλλά και από την άλλη πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στη στροφή Λαζοχώριου και στον Προμηθέα, από τις 19 Οκτωβρίου και έπειτα. Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι τεράστια για το πως ένας ή περισσότεροι άνθρωποι έδρασαν χωρίς καμία ευαισθησία και ενδεχομένως μιμούμενοι άσχημες και απάνθρωπες συμπεριφορές. «Όπως μάθαμε, λίγες μέρες πριν το περιστατικό με τη μαζική θανάτωση, κάτοικοι από την περιοχή του Τσερμενίου είχαν πάει στο Δημαρχείο, ζητώντας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ένα αδέσποτο σκυλί στην πλατεία της περιοχής. Στο πλαίσιο του έντονου διαλόγου που επικράτησε, ακούστηκε και η φράση «αν δεν κάνετε κάτι θα πέσουν φόλες» κάτι το οποίο μάθαμε. Βέβαια δεν κάνουμε κάποιο συσχετισμό, αλλά διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι η λύση που επιλέγεται δεν είναι οι στειρώσεις ή το τσιπάρισμα, αλλά οι φόλες...» λέει με νόημα στο veriotis.gr η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Ημαθίας, Βάσω Τάκη.

Μήνυση κατ' αγνώστων με την βαριά κατηγορία της θανάτωσης


Την ίδια ώρα ο δήμος Βέροιας εξετάζει όλα τα δεδομένα και τις καταγγελίες, προκειμένου να συνταχθεί ολοκληρωμένη δικογραφία και κατάθεση μήνυσης κατ' αγνώστων με την κατηγορία της θανάτωσης. «Ξέραμε για 4 με 5 αδέσποτα που θανατώθηκαν το τελευταίο διάστημα, όμως τώρα το σωματείο των φιλόζωων κάνει λόγο για 11 σκυλιά και κάποιες γάτες. Θα συντάξουμε τη δικογραφία και θα την καταθέσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας» λέει στο veriotis.gr ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θεόφιλος Κορωνάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μαζική θανάτωση ανάλογης κλίμακας έχει σημειωθεί πριν 8 χρόνια στην Πλατείας της Εληάς, περιστατικό που έχει ξεσηκώσει και τότε θύελλα αντιδράσεων.

11 σχόλια:

  1. OXI ΣΤΙΣ ΦΩΛΕΣ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταστατικό καρκίνο σε όποιον το έκανε!Να σαπίσει ζωντανός!Καμία ανοχή σε δολοφόνους που ύστερα πηγαίνουν στις εκκλησίες και κάνουν τους μεγάλους σταυρούς. Όποιος βλέπει κακοποιήσεις ζώων οφείλει, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος και όχι κότα, να το καταγγέλνει στην αστυνομία. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τον περάσει αυτόφωρο. Να εύχονται να μην τους πετύχω, θα τους φερθώ όπως ακριβώς φέρθηκαν στα ζώα οι ίδιοι, χωρίς έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμο,εσείς που αγαπάτε τα ζώα (τουλάχιστον αυτό θέλετε να φανει) δεν μπορείτε να έχετε τέτοιο μένος για τους ανθρώπους. Αν αυτοί θεωρηθούν δολοφόνοι το ίδιο δολοφόνος είστε κι εσείς (ηθικά) μ αυτά που γράφετε. Λίγο σεβασμό εκατέρωθεν σας παρακαλώ. Επίσης μπλεκετε κι άλλα θέματα όπως η εκκλησία, μήπως τα έχετε κάνει λίγο τορλουμπουκι; Για να σοβαρευτουμε κάπως. Τέλος καλή η στειρωση ή το τσιπάκι αλλά ένα επιθετικό ζώο είναι επιθετικό τέλος. Επίσης όλοι οι φιλόζωοι να σταματήσουν να ταΐζουν όλα τα αδέσποτα στις εισόδους των πολυκατοικιών αφενός βρομιζουν (όχι σε δικό τους χώρο) αφετέρου όλα τα αδέσποτα έχουν καταντήσει υπερβαρα!

      Διαγραφή
  3. Όχι υπερβολές και τέτοια βαριά λόγια βρε άνθρωποι.
    Να επικρατήσει η λογική και υπευθυνότητα απ όλους και κυρίως από τους υπεύθυνους και αρμόδιους για το πρόβλημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιθετικό γίνεται ΜΟΝΟ το κακοποιημένο ζώο, λες μπούρδες, δεν γίνομαι ένα με τα σκατά επειδή υποστηρίζω το ΔΙΚΑΙΟ!Να ξέρεις πως η κατάρα του αδικημένου πιάνει, οπότε ίσως μεταφορικά να είμαι δολοφόνος ηλιθίων και σκατόψυχων! Όσο για την εκκλησία ξέρω τι λέω, γιατί ο τελευταίος που έριξε φόλα και μετά απο τρεις μέρες τυφλώθηκε απο εγκεφαλικό, θεία δίκη, ήταν δίποδο της εκκλησίας, πιστός υποτίθεται στον Θεό. Αλήθεια τα ζώα ποιος τα έκανε άραγε;Ο δρόμος είναι δημόσιος και επειδή φορολογούμαι αδρά θα τον χρησιμοποιώ όπως γουστάρω. Προσωπικά εγώ όταν ταϊζω δεν αφήνω σκουπίδια ποτέ. Αυτά να τα πεις σε αυτούς που ανοίγουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων και πετάνε σκουπίδια ή αυτούς που περπατάνε και τα πετάνε κάτω. Έχετε συνδέσει τους φιλόζωους με την βρωμιά ενώ εσείς βρωμάτε σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας βρεθ Επιτέλους ο Δήμος τους υπαίτιους..δολοφόνοι είναι..καημένες ψυχουλες...τι έκαναν για να έχουν τοσο φρικτό θάνατο..ΤΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ...
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΟΛΕΣ(;;).

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΟΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.(30.000€ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ) ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠ ΣΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ -ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ-. ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ (ΚΟΥΤΑΒΙΑ), ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ Ή ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΘΕΜΑ 'ΑΔΕΣΠΟΤΑ'. ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΠΟΤΕ 'ΕΠΙΘΕΣΗ' ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΤΕΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ, ΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΤΣΙΧΛΕΣ, ΧΑΡΤΙΑ... ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μεχρι να γινουν ολα αυτα και επειδη δε θα γινουν, ας βρουν καποιον τροπο να μαζεψουν καπου τα σκυλια. σε καθε περίπτωση δεν ειναι εικονα πολης αυτη που εχει η βεροια με τοσα αδεσποτα και να αφησουμε τις αναλυσεις που δεν οδηγουν σε αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ. ΠΕΤΑΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ, ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΠΑΤΑΝ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΧΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ? ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εικόνα της πόλης χαλάει από πολλά ( πλατεία ωρολογίου, στενούς δρόμους από πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, από πεζόδρομους που συχνά κυκλοφορούν τροχοφόρα, από καθαριότητα, από απλές και ανέξοδες ιδέες που θα άλλαζαν εύκολα και προς το καλύτερο την όψη της πόλης και πολλά πολλά άλλα.
    Το θέμα εδώ όμως είναι τα αδέσποτα ( που τα περισσότερα εμείς τα αφήνουμε ) και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον μεγάλο αριθμό τους και η απαράδεκτη λύση της φόλας.

    Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να γίνει, υπάρχει θέμα με τα σκυλιά. Δεν είναι το μόνο που απασχολεί την πόλη ,μακάρι να ήταν , αλλά τώρα γι αυτό μιλάμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ