Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απαλλάχθηκε το ΚΚΕ από το πρόστιμο για τις αφίσες στη Βέροια

Με το δεδικασμένο και με συνθήματα οι «σύντροφοι» στο ΔΣ
Μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν σε παραβάσεις που βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία σε εταιρείες και εμπορικές επιχειρήσεις για αφισορύπανση και παράνομη διαφήμιση, συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της
Τετάρτης, με το Σώμα να καλείται να καθορίσει το ύψος του προστίμου και να το το επιβάλει  για τις κατά περίπτωση παραβάσεις. Ανάμεσα στα θέματα και η βεβαίωση παράβασης για αφίσες του ΚΚΕ.
Σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ανάλογες περιπτώσεις, όταν η παράβαση αφορά και παράνομη διαφήμιση (που το πρόστιμο ανέρχεται στα 1467,35€ για την κάθε παράβαση που βεβαιώνεται) και αφισορύπανση (που το πρόστιμο ανέρχεται στα 80€ για την κάθε παράβαση που βεβαιώνεται), αποφασίζεται να επιβληθεί το ευνοϊκότερο, αυτό της αφισορύπανσης.
Έτσι αρχικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου των 80€ επί 3.Η περίπτωση όμως του ΚΚΕ, δεν εμπίπτει στο νόμο που αφορά διαφημίσεις, καθώς πρόκειται για πολιτικό κόμμα και δεν συνιστά διαφημιζόμενο, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, που πήρε σε ανάλογη περίπτωση, ακυρώνοντας έτσι τα πρόστιμα που επέβαλε η Διοίκηση Μπουτάρη στο ΚΚΕ.

Με το...δεδικασμένο ανά χείρας ήρθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, μέλη του ΚΚΕ Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι πως το θέμα αυτό δεν έπρεπε να έρθει στη συνεδρίαση και ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί στο κόμμα ούτε το πρόστιμο της αφισορύπανσης.
Προσπάθεια φίμωσης και τσουβαλιάσματος του ΚΚΕ και επιχειρήσεων τη χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μελιόπουλος. «Δεν μας ξενίζει η προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ, ώστε να σταματήσει η δράση αγωνιστών και η φωνή του λαού. Ζηλέψατε τη δόξα του Μπουτάρη και βαδίζετε σε αυτό το δρόμο, να εμποδίσετε τη δράση του ΚΚΕ», ανέφερε, ενώ κλείνοντας, πέταξε και το καρφί του για την αφισορύπανση, λέγοντας πως τα σκουπίδια είναι συνεχώς ξεχειλισμένα και μιλάτε για αφισορύπανση.
Την άποψή του κατέθεσε και εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ημαθίας, ο Νικόλαος Μαργαρίτης, λέγοντας πως «Αντέξαμε 100 χρόνια σαν κόμμα με την πολιτική που μας πήγε μπροστά και τη στήριξε ο λαός μέσα από τους αγώνες του. Αυτό είναι ποινικοποίηση της πολιτικής προπαγάνδας και των πολιτικών απόψεων, πράγματα που έγιναν στην Ελλάδα σε μαύρες εποχές».

Τελικά η εισήγηση διαμορφώθηκε σε απαλλαγή του ΚΚΕ από την παράβαση για παράνομη διαφήμιση και αφισορύπανση και στη μη επιβολή προστίμου, που υπερψηφίστηκε από το Σώμα, με τα μέλη του ΚΚΕ να αποχωρούν από την αίθουσα φωνάζοντας το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».



4 σχόλια:

  1. Βρομίζουν τὴν πόλι οἱ αφίσσες τῶν μπολσεβίκων, κυριολεκτικῶς τε καὶ μεταφορικῶς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ι 'll be back , γραμματείς και φαρισαίοι !

      Joseph Stalin

      Διαγραφή
  2. Οι βλαμμένοι που ζουν στο 1917 βρωμίζουν ανενόχλητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε ο βλαμμένος που ζει σε μια πεντακάθαρη πόλη και δεν τον ενοχλεί η φτώχεια, η ανεργία, οι πόλεμοι που σιγοκαίνε γύρω μας το 2018...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ