Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα ο Γιοβανόπουλος - Τι είπε στον ΑΝΤ1

Ήδη με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων καλείται η αντίστοιχη αρχή στο Αργυρόκαστρο να δώσει άδεια στον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να διενεργήσει έρευνα στη σορό του 35χρονου. Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς ο Κωνσταντίνος
Κατσίφας δεν ήταν μόνο μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας, αλλά και Έλληνας Πολίτης και έτσι βάσει διακρατικής συμφωνίας οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα της Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή ζήτησε διευκρινήσεις.
Καθυστέρηση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην υπόθεση. Άγνωστο γιατί ο ιατροδικαστής παραμένει στα Ιωάννινα περιμένοντας το πράσινο φως των αλβανικών αρχών. Ο κ. Βουγιουκλάκης θα εξετάσει τη σορό του 35χρονου και θα κρίνει εάν τα θανατηφόρα τραύματα έγιναν από μακρινή ή κοντινή απόσταση και εάν κάποιο από αυτά είναι ίσως μεταγενέστερο του άλλου.

Η οικογένεια και οι φίλοι του 35χρονου μιλούν για εκτέλεση, μια άποψη που φάνηκε να ενστερνίζεται με την ανακοίνωσή της και η Ένωση Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας «Ομόνοια». Είδαν μάλιστα το φως μαρτυρίες και εκτιμήσεις ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας χτυπήθηκε σε ένα σημείο του βουνού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο όπου και εκτελέστηκε με βολή πιθανότατα στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Γιοβανόπουλος πήρε σαφείς αποστάσεις από τα όσα ακούγονται περί χαριστικής βολής και εκτέλεσης λέγοντας στον ΑΝΤ1 ωστόσο ότι «Οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», είπε.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος της Βέροιας για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας. (…) δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι, η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου. «Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω». Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.


Ο πρώην Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, που από χθες βρίσκεται στους Βουλιαράτες περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ως οικογένεια. Δεν έχει κλείσει ούτε ανοίξει ο φάκελος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και διαφέρουν από πηγή σε πηγή, χωρίς καμία από αυτές να είναι από επίσημα «χείλη». «Οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», ανέφερε. 

Ερωτηθείς για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας» και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία». 

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι, η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου. «Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω», είπε με νόημα ο Κ. Γιοβανόπουλος, και τόνισε ότι, «πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να συνεχίσει ήσυχα ο βίος των ανθρώπων που θα μείνουν πίσω, όταν τα κανάλια και εμείς οι δικηγόροι θα φύγουμε». «Η σπέκουλα ελλοχεύει στην κάθε γωνιά αυτής της υπόθεσης», συμπλήρωσε.




Το Μοιρολόι της Μάνας: «Μου το έφαγαν το παιδί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ