Συναντήσεις με δυο εξαίρετους φωτογράφους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Καλαφάτης και Ναλμπαντίδου μιλούν για την τέχνη της φωτογραφίας
H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις», στο πλαίσιο της φιλοξενίας της Νομαδικής Βιβλιοθήκης του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας
Medphoto Festival, διοργανώνουν δύο συναντήσεις με δύο εξαίρετους Έλληνες φωτογράφους τον Στράτο Καλαφάτη και τη Λία Ναλμπαντίδου. Οι συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης στον 2ο όροφο, την Τετάρτη
10 Οκτωβρίου από τις 17:30 έως 20:00 με τον Στράτο Καλαφάτη και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου από τις 17:30 έως 20:00 με την Λία Ναλμπαντίδου.

Ο Στράτος Καλαφάτης (http://www.stratoskalafatis.com/) γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν στη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, το Αρχιπέλαγος, ο Άθως - Τα χρώματα της πίστης. Από το 1990 παρουσιάζει το έργο του σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Tα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μαζί με τη Λία Ναλμπαντίδου το studiotessera, έναν τόπο για τη φωτογραφία.
Η Λία Ναλμπαντίδου (http://lianalbantidou.com/el/) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φωτογραφία (BFA, 1991) στο ColumbusCollege of Art&Design (Columbus - Ohio) στις ΗΠΑ &Humanities (BodyAcademy) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Γυναικών - EXPO 2000 στη Γερμανία. 
Οι φωτογραφικές εργασίες της: Το Ασφαλές, Ιδιωτικό Πεδίο του Σπιτιού μου (1996-2001) - Μηδέν εώς Πέντε & Urban Secret Garden - A trilogybook of photographs (2010 -2014), κυκλοφορούν και με την μορφή βιβλίων.
Το έργο της (Φωτογραφίες και Artist’sBooks) αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές συλλογές, σε συλλογές μουσείων και σε βιβλιοθήκες [Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) & Μουσείο Μπενάκη - Αθήνα, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Architekturbild EV - Stuttgart, Gulbenkian Art Library - Lisbon, Photoireland Foundation Collection - Dublin, Beinecke Rare Book & Manuscript Library - Yale University & Weserburg Research Centre for Artists’ Books - Bremen].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ