Και φέτος η FreshFarm αποτελεί εγγύηση για τους παραγωγούς ακτινιδίου

Στο ξεκίνημα της περιόδου συγκομιδής του ακτινιδίου, ενός νωπού προϊόντος με μεγάλη δυναμική στην ελληνική ύπαιθρο, καλούνται οι παραγωγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους! Η FreshFarm, μέλος του ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελεί ΕΓΓΥΗΣΗ
για όσους παραγωγούς μας εμπιστευτούν τα ακτινίδιά τους! Η FreshFarm αποτελεί ένα πρότυπο διαλογητήριο φρέσκων φρούτων, στην καρδιά του κάμπου της Μακεδονίας. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ιδιόκτητους θαλάμους ψύξης και ελεγχόμενης ατμόσφαιρας.


Εγγυημένη πληρωμή!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην FreshFarm στο τηλέφωνο 2333053015 ή αυτοπροσώπως στο διαλογητήριο (3ο χλμ. Αλεξάνδρειας – Βέροιας).Χρήσιμες πληροφορίες για τη φετινή συγκομιδή


Υπογράφτηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη και από την υφυπουργό, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις θεμάτων εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.


Η απόφαση έρχεται μετά το πέρας της γόνιμης διαβούλευσης που έληξε πρόσφατα, με τη συμμετοχή φορέων και οργανώσεων των παραγωγών. Πρώτον, με την απόφαση εξειδικεύονται οι ποιοτικές προδιαγραφές για όλα τα στάδια διακίνησης και εμπορίας, με έμφαση στις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμασης των ακτινιδίων.


Η διακίνηση και εμπορία στην εγχώρια αγορά μετά την τυποποίηση/συσκευασία, η αποστολή σε κράτη μέλη της Ε.Ε. ή η εξαγωγή σε Τρίτες Χώρες γίνεται υποχρεωτικά από συσκευασίες καθαρού βάρους 20 κιλών κατ’ ανώτατο όριο. Κατ’ εξαίρεση όμως για την τρέχουσα περίοδο και μέχρι 31 Μαρτίου 2019 επιτρέπεται η διακίνηση σε συσκευασίες μεγαλύτερες των 20 κιλών.

Με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της τήρησης των προδιαγραφών εμπορίας, συστήνεται και λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ νέα ψηφιακή υπηρεσία για τις «Δηλώσεις ακτινιδίου προς τυποποίηση/συσκευασία». Η ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής για την ποικιλία Hayward σε όλη την χώρα ορίζεται η 15η Οκτωβρίου, με εξαίρεση το 2018, για το οποίο ισχύει η 10η Οκτωβρίου.
Επιπλέον, η περίοδος εμπορίας της ποικιλίας Hayward για την εγχώρια αγορά ξεκινά την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους. Για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης προβλέπονται διοικητικά μέτρα και διοικητικές κυρώσεις, με βάση το νόμο 4235/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ