Quantcast

http://picasion.com/

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για τις τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή: «Φτάνουν πια οι αυθαιρεσίες»

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας, ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά είχε πραγματοποιήσει σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας, στην Δ/νση Β΄θμιας Εκπαίδευσης, με θέμα τα κενά στην Ειδική Αγωγή και ειδικότερα στα Τμήματα Ένταξης. Οι παραστάσεις αυτές συνεχίστηκαν και εφέτος. Το αποτέλεσμα ήταν
να βρεθεί απέναντι στην αδιαλλαξία της Δ/ντριας Εκπαίδευσης, που πρόκρινε μια σειρά από φόρμουλες για την μείωση των ωρών στα τμήματα ένταξης. Σύμμαχος της, σε αυτή την πρακτική υπήρξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε.

Στην παράσταση της ΕΛΜΕ Ημαθίας, όμως, ο Περιφερειακός Διευθυντής αναγκάστηκε να δηλώσει (παρόντων και εκπροσώπων ΕΛΜΕ Θες/κης) πως δεν εννοούσε αυτά που αναφέρονταν στην εγκύκλιο και πως τα Τ.Ε έπρεπε να λειτουργήσουν φέτος όπως τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα τόνισε ότι θα υπάρξει νέα διευκρινιστική οδηγία προς τις Δ/σεις, πράγμα όμως που δεν έγινε, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την θέση της Δ/τριας Ημαθίας, ότι το αρχικό έγγραφο του περιφερειάρχη είναι κατεύθυνση και πολιτική του Υπουργείου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω: 1. Μείωση των κενών στα Τ.Ε. 2. Τοποθέτηση των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής με προσωπική απόφαση της Δ/ντριας Β΄θμιας Εκπαίδευσης και χωρίς εισήγηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. 3. Λανθασμένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους), όπως προκύπτει και από την εκ των υστέρων προσπάθεια να διορθωθούν κάποια λάθη. 4. Μοίρασμα εκπαιδευτικών σε περισσότερα σχολεία παρά το γεγονός πως μπορούσαν να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε ένα από αυτά, με συνέπεια να μην πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες ώρες των Τ.Ε. στα σχολεία. Κάτι που αποβαίνει σε βάρος των ίδιων των μαθητών. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησε την τελευταία της παράσταση στο ΠΥΣΔΕ Ημαθίας στις 11/9/2018 και ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου να ανακαλέσουν τις τότε τοποθετήσεις και να προχωρήσουν σε νέες διορθώνοντας τα λάθη και τοποθετώντας εκπαιδευτικούς με βάση τα μόρια τους, τις επιλογές σχολείων και τις συνολικές ώρες των Τ.Ε. σε κάθε σχολείο. Μετά από δύο εβδομάδες καθυστέρησης, το ΠΥΣΔΕ συζητεί το θέμα και προβαίνει σε επιμέρους διορθώσεις, αντί της εξαρχής επανεξέτασης των τοποθετήσεων. Βέροια 29/09/2018 Αρ. Πρωτ.: 325 Σαν ΕΛΜΕ Ημαθίας:  Καταγγέλλουμε την επιχείρηση συγχώνευσης της ειδικής αγωγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μετατροπής του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας σε διακοσμητικό όργανο από την Δ/ντρια Εκπαίδευσης.  Απαιτούμε ανάκληση όλων των παρατυπιών στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.  Ζητούμε από κάθε μέλος του ΠΥΣΔΕ να τοποθετηθεί και να ενημερώσει τον κλάδο για την προσωπική του στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ