Quantcast

http://picasion.com/

Εγκρίθηκε ο Απολογισμός και Ισολογισμός του δήμου Βέροιας για το 2017

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός, ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του δήμου Βέροιας για το 2017, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο. Κατά την ψηφοφορία υπήρξε 1 ψήφος κατά και 5 λευκά. Ο Απολογισμός του Δήμου
Βέροιας του έτους 2017 παρουσιάζει:

Έσοδα:36.888.455,10€
Έξοδα: 29.006.802,47€
Χρηματικό Υπόλοιπο: 7.881.652,63€.

Ο Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας χρήσης 2017 παρουσιάζει: Γενικό Σύνολο
Ενεργητικού: 138.720.478,51€
Γενικό Σύνολο Παθητικού: 138.720.478,51€
Καθαρά Αποτελέσματα (Πλεόνασμα) Χρήσης: 506.625,31€

Ο απολογισμός εσόδων - εξόδων σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τον Αντώνη Καγκελίδη να χαρακτηρίζει άγνοια ή «έγκλημα» τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού ή τη λευκή ψήφο, λέγοντας πως δεν προσφέρει έτσι κάποιος προς τους πολίτες. 
Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Μαρκούλης χαρακτήρισε το έργο που παρουσίασε η δημοτική αρχή, μηδενικό. Από μικρά έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως χώροι στάθμευσης, έργα υποδομών, τουρισμού κτλ, μέχρι τα μεγάλα έργα, ενώ είπε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός οπότε δε μπορούμε να μιλάμε για πετυχημένο απολογισμό και ισολογισμό. Δεσμεύτηκε παράλληλα πως η παράταξή του θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ενώ δήλωσε πως είναι υπέρ των συνεργασιών, κάτι που θα επιδιώξουν, για μια πιο δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ.
Επιλεκτική χαρακτήρισε τη μνήμη του Αντώνη Μαρκούλη ο Δήμαρχος, λέγοντας πως κάνει κριτική σε ανθρώπους που δουλεύουν, θυμίζοντάς του έργα που έγιναν στο δήμο, καθώς και την αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Βέροιας τα τελευταία χρόνια.
Προϋπολογισμός που κινείται σε μνημονιακά πλαίσια, με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο Καλλικράτη, μη συμμετοχικό, που μένει στη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, τον χαρακτήρισε ο Νίκος Μπέκης. Τόνισε την ανάγκη τουλάχιστον τριών πάρκινγκ, στην πλατεία Ωρολογίου, στον Άγιο Αντώνιο και στην Εληά και πρότεινα να πεζοδρομηθεί όλη η παλιά πόλη, ένα έργο που να λέει ο κόσμος «αυτό έγινε επί Βοργιαζίδη».




1 σχόλιο:

  1. «Νὰ πεζοδρομηθῇ ὅλη ἡ παλῃὰ πόλι (!)», προέτεινε ὁ κος Μπέκης. Γιατί τόσο μῖσος γιὰ τοὺς κατοίκους τοῦ κέντρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ