Quantcast

http://picasion.com/

Το δημοτικό συμβούλιο... σε τίτλους

Διπλή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο της Βέροιας. Το πρώτο μέρος κατέλαβε η συζήτηση για την έγκριση ή μη του απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Βέροιας, διαχειριστικής περιόδου 2017. Στη συνέχεια και αφού εγκρίθηκε ο απολογισμός, ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης, ακολούθησε η προ ημερησίας συζήτηση, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν το λόγο, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος, που με αφορμή τη συζήτηση που θα ακολουθούσε για τη μη αύξηση των δημοτικών τελών, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε ο δήμος στους λαμπτήρες των οδών και κοινοχρήστων χώρων, για την μείωση της κατανάλωσης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν τα τέλη σταθερά, παρά την αύξηση της ΔΕΗ. 
  • Την απορία του γιατί ένας μη δημότης Βέροιας πληρώνει περισσότερο για να τελέσει πολιτικό γάμο, σε σχέση με έναν δημότη, εξέφρασε ο Νίκος Μπέκης, που υποστήριξε μάλιστα πως θα έπρεπε οι γάμοι να τελούνται χωρίς αντίτιμο. Θεώρησε την διαφοροποίηση αντικίνητρο, ενώ είπε πως ο ίδιος τέλεσε πολιτικό γάμο πριν κάποια χρόνια στη Βέροια χωρίς να πληρώσει.
  • Τα «πράσινα» κυλικεία που εφαρμόζουν στα σχολεία τους άλλοι δήμοι της Ελλάδας πρότεινε να εφαρμοστούν και στο δήμο μας η Σοφία Ελευθεριάδου, που σήμερα είχε παρέα στη συνεδρίαση και τον μόλις τριών μηνών γιο της. 
  •  Το κέντρο της Βέροιας δεν είναι το φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων, είπε ο Θεόφιλος Κορωνάς, τονίζοντας πως ο δήμος δε μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη κάνει, καλώντας τους συνυπεύθυνους φορείς να πράξουν αναλόγως, καθώς παρόλο που η Βέροια είναι η μόνο πόλη που έχει καταφύγιο και κυνοκομείο, έχουμε πολλά σκυλιά. Έριξε παράλληλα τις ευθύνες σε αυτούς που δεν τσιπάρουν και στειρώνουν τα σκυλιά τους, καθώς ο δήμος είναι όπως είπε μηχανισμός διαχείρισης.
Η συνεδρίαση έληξε σύντομα με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης να κυλάνε... νεράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ