Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους

Η 21η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν το
λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

  • Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με βασικό θέμα το Υπερταμείο. Στο οποίο όπως είπε έχει εκχωρηθεί και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων. 
  • Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την προβληματική λύση που επιχειρείται με προσλήψεις μέσω προκήρυξης, κινδυνεύοντας όμως να μείνουν αρκετοί απ' έξω.
  • Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στα Σκόπια αναφέρθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, στεκόμενος στο χάρτη της Μακεδονίας που υπήρχε στη σχολική αίθουσα, πίσω από την κάλπη που ψήφισε ο κ. Ζάεφ και που περιελάμβανε ακόμα και τη Βέροια. «Και εμείς κοιτάμε τι θα κάνουμε στις εκλογές του Μαΐου», είπε με σαρκασμό.
  • Την αξιοποίηση των τουαλετών του σχολείου που βρίσκεται πλησίον του Βήματος Αποστόλου Παύλου, προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες του χώρου, πρότεινε ο Αντώνης Μαρκούλης. Ωστόσο ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως ήδη εξετάζεται η χρήση του ισόγειου χώρου για το σκοπό αυτό, που σήμερα χρησιμοποιείται από πολιτιστικά σωματεία.
  • Τη στήριξη της παράταξης στον αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέφρασε ο Γιώργος Μελιόπουλος, καθώς και στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων των ΔΕΥΑ που έχει φορτωθεί στους πολίτες και έγινε το νερό από αγαθό, εμπόρευμα.
  • Τα προβλήματα με τις τομές στους δρόμους της Φυτειάς μετέφερε ο πρόεδρος Νίκος Αγγέλου, που δυσκολεύουν πεζούς και αυτοκίνητα.
  • Την έλλειψη περίφραξης στο σχολείο του Τριλόφου ανέφερε ο πρόεδρος Γιάννης Καραγιάννης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στην αυλή σκυλιά και να ορμάνε στα σάντουιτς των παιδιών! 
  • Την αύξηση κατά 57% των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της περιοχής μας τα τελευταία 4 χρόνια ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης.
  • Μοριοδότηση για πρώτη φορά έγινε στην είσοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπως ανέφερε ο Στέργιος Διαμάντης. Φέτος μπήκαν 300 παιδιά με voucher και 113 με τροφεία. 
Αυτά αναφέρθηκαν εν ολίγοις στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, ενώ ακολουθεί η συζήτηση των 59 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με ένα μεγάλο μέρος να αφορούν τα πρόστιμα της δημοτικής αστυνομίας για αφισορύπανση και παράνομη διαφήμιση επιχειρήσεων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ