Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν πάει το μυαλό σας, ποιος διάσημος ηθοποιός κατάγεται από την Ημαθία

Τι λες τώρα;
Ο εικονιζόμενος ηθοποιός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή κατά το ήμισυ από την Κορυφή Ημαθίας. Αρκετούς μήνες τα καλοκαίρια, καθώς και δύο χρόνια που οι γονείς του έλειπαν στο εξωτερικό, έζησε στη Κορυφή με τον πολυαγαπημένο του παππού.

Μαθήτευσε στη σχολή της Ρούλας Πατεράκη – παράλληλα με τη Νομική. Συνέχισε στην Αμερική, με δασκάλα τη Στέλλα Αντλερ, η οποία τους παρότρυνε να «απεκδυθούν της καθημερινότητάς τους, γιατί είναι μίζερη».
Ο λόγος φυσικά για τον Ακη Σακελλαρίου το αγαπημένο παιδί του γνωστού σκηνοθέτη της «10ης εντολή» Πάνου Κοκκινόπουλου. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Τερζόπουλο για να συνεχίσει στο Θέατρο του Νότου (Αμόρε) και στο ελεύθερο θέατρο, ενώ η μεγάλη οθόνη τού προσέφερε και του προσφέρει παράλληλη πορεία. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη ενώ συνέχισε θεατρικές σπουδές στη σχολή της Στέλλας Αντλερ και στο HB STUDIO
στην Αμερική. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε το 1987 στην ταινία «Μαγικό γυαλί» της Μαρίας Γαβαλά. Ενώ αργότερα συμμετείχε και στο «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλο. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Α' και Β' ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και με κρατικό βραβείο. Ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος έγινε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Ανατομία ενός εγκλήματος» και την «10η εντολή». Είναι παντρεμένος με την Τίνα Βασιλικού και έχουν αποκτήσει ένα παιδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ