Quantcast

http://picasion.com/

Η Βέροια από Εύηχη πόλη έχει καταντήσει αδέσποτη πόλη

Του Παύλου Α. Κυρατσή
Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης της Βέροιας. Τα βλέπεις να περιφέρονται στους δρόμους μόνα ή σε αγέλες και να λιάζονται με τις ώρες σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης. Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι πολλαπλοί. Ακαθαρσίες
σκύλων, διασκορπισμένα σκουπίδια παντού, μετάδοση ασθενειών, επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες με σοβαρούς τραυματισμούς που καταλήγουν στο Νοσοκομείο, τροχαία ατυχήματα.
Δεν φιλοδοξώ, ούτε επιδιώκω να θίξω τα ζωοφιλικά αισθήματα, πολλών πολιτών και συμπολιτών μας. Κατανοώ της ευαισθησίες τους αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το να κυκλοφορούν αδέσποτα δεν είναι ζωοφιλία αλλά αδιαφορία.
Από την άλλη η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της να μην εθελοτυφλεί, να δώσει την πρέπουσα σημασία και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα δίνοντας λύσεις. Άλλωστε οι λύσεις δεν είναι μακριά.

Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να εφαρμόσουμε της μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη στον κόσμο όπου δεν κυκλοφορεί αδέσποτο, ούτε για δείγμα. Άλλωστε η Βέροια φημίζεται για τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που τον προάγουν.
Θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα γιατί όπως φαίνεται η Βέροια από ΕΥΗΧΗ πόλη έχει καταντήσει αδέσποτη πόλη.

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους. Βρέθηκε κάποιος να μιλήσει ενάντια στη δικτατορία της σιωπής......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι θεμα δημου αλλα νομοθεσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μὲ τὴν ὑπάρχουσα νομοθεσία, ἥτις ἀπαγορεύει τὴν θανάτωσι ὅλων τῶν ἀδεσπότων κυνῶν ὡς βλαβερῶν ζῴων ποὺ εἶναι καὶ ὅπερ θὰ ἦτο ἡ μόνη λύσις, οἱ Δῆμοι δὲν μποροῦν νὰ πράξουν τίποτε. Πρέπει ν' ἀλλάξῃ τὸ νομικὸ πλαίσιο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορούμε βέβαια πάντα, να φέρουμε περισσότερους Κινέζους στην πόλη μας. Και τα σκυλιά θα φαγωθούν και οι συνάνθρωποί μας θα χορτάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αποφεύγετε να περνάτε έξω από τις δημοτικές τουαλέτες στην Κεντρικής και το πάρκο μπροστά στο εν εάρι στην Ανοίξεως. Κινδυνεύετε ειδικά τις απογευματινές ώρες από τα αγριεμένα και πολυπληθή αδέσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ