Θα αλλάξει και φέτος (για τελευταία φορά;) η ώρα

Μαύρα σκοτάδια από τις 5 το απόγευμα!
Αν και ακόμα παραμένει θολό το τοπίο για το αν θα συνεχιστεί η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή και το αντίστροφο, φέτος, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η ώρα παραδοσιακά θα αλλάξει, γυρνώντας τα ρολόγια μας μια

ώρα πίσω. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα αυτή να είναι η τελευταία φορά που τα ρυθμίζουμε στη χειμερινή ώρα, καθώς, το Μάρτιο του 2019 αφού τα γυρίσουμε στη θερινή, ενδεχομένως να είναι και η τελευταία φορά που αλλάζουμε τα ρολόγια μας.

Οπότε, τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω, κερδίζουμε μια ώρα ύπνο αλλά 5 μήνες σκοτάδι από τις 5 το απόγευμα!
Με βάση την πρόταση της Κομισιόν, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019 και κάθε κράτος θα πρέπει μέχρι τις 29 Απριλίου να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Η Κομισιόν βασίζεται κυρίως στο αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Διαδίκτυο και στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 84% των οποίων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ