Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα παιδιά της Βέροιας πάνε… Πανεπιστήμιο!

Πόλο έλξης για δεκάδες παιδιά με έφεση και ταλέντο προς τις κατασκευές και την τεχνολογία αποτελεί πλέον η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Βέροια. Με την εγκατάστασή της στη πόλη της Βέροιας, η Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. έφερε νέο αέρα καινοτομίας αλλά και πλατιά χαμόγελα στη νεολαία, μιας και οι εκπαιδευτικές δράσεις της είναι πασίγνωστες σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από το διεπιστημονικά διαμορφωμένο πρόγραμμα Ρομποτικής της Ακαδημίας, εκατοντάδες παιδιά με έφεση στην τεχνολογία και τις κατασκευές κατάφεραν να βρουν «το χώρο τους» και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Σε πρόσφατη συζήτηση με έναν από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σχετικά με τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έγινε γρήγορα κατανοητό πως η εξοικείωση των νέων με την τεχνολογία από πολύ μικρή ηλικία αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο για την εποχή μας, το οποίο ωστόσο μένει τις περισσότερες φορές ανεκμετάλλευτο. Η επαφή της νεολαίας με τους υπολογιστές φαίνεται πως αναλώνεται στην (κατά)χρήση για βιντεοπαιχνίδια και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας αμφιβολίες στους γονείς για τη χρηστικότητα και αξιοποίηση των τεχνολογιών στις μικρές ηλικίες.

Ωστόσο, η σωστή χρήση και οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία σε αυτές τις ηλικίες μέσω ενός εκπαιδευτικού και διαδραστικού προγράμματος, όπως η Εκπαιδευτική Ρομποτική, μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά στην ανάπτυξη ταλέντων και δεξιοτήτων τα οποία δεν γνώριζαν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν έως τώρα.

Τεράστια λοιπόν η ευκαιρία για τους νέους και νέες της Βέροιας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους αλλά και να αναδείξουν τα ταλέντα τους μέσα από την Ακαδημία Ρομποτικής Βέροιας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. στη Βέροια, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: https://www.robotikiakadimia.gr/beroia/ και την επίσημη σελίδα στο Facebook: Ακαδημία Ρομποτικής Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ