Quantcast

http://picasion.com/

Στην Ημαθία η πρώτη σύλληψη που ξετύλιξε το κουβάρι σπείρας απατεώνων

Παρίσταναν υπαλλήλους ΔΕΗ ή τηλεφωνικής εταιρείας, Αστυνομικούς ή Λογιστές και «έγδυναν» ηλικιωμένους
Τέλος στη δράση πολυμελούς σπείρας απατεώνων που δραστηριοποιούνταν σε όλη τη χώρα και έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων ατόμων προσποιούμενοι διάφορες
ιδιότητες, κλέβοντας χρήματα και τιμαλφή από τους ιδιοκτήτες τους, έβαλαν Αστυνομικοί του ΑΤ Ελασσόνας. Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της δράσης των μελών της ομάδας ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου συνελήφθη ο 25χρονος δράστης, μέλος της ομάδας, με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Λάρισας, για τα αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της απάτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των μελών της ομάδας και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τον Ιανουάριο του 2017, έμπαιναν σε σπίτια παρουσιαζόμενοι, κατά κύριο λόγο, ως υπάλληλοι - τεχνικοί της ΔΕΗ και χρησιμοποιώντας το ανυπόστατο πρόσχημα της επιδιόρθωσης βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης, εισέρχονταν στις οικίες και προέτρεπαν τα θύματά τους να συγκεντρώσουν χρήματα και τιμαλφή σε σημείο εξωτερικά της οικία τους, προκειμένου να τα προστατεύσουν από ενδεχόμενη πυρκαγιά, τα οποία στη συνέχεια αποσπούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σε άλλες περιπτώσεις, συστηνόταν και ως υπάλληλοι τηλεφωνικής εταιρίας ή εφοριακοί ή λογιστές, με την επίκληση επιστροφής φόρου, καθώς επίσης και ως αστυνομικοί, με την επίκληση πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο του υποψηφίου θύματος, ζητώντας χρηματικό ποσό προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες του Νόμου.

Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος δύο γυναικών, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν (14) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 21 έως 61 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της απάτης.

Συνολικά εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Ιανουάριο του 2017, διέπραξαν (1) ληστεία, (22) κλοπές, (14) απάτες, καθώς και (6) περιπτώσεις απόπειρας κλοπής και απάτης.

Η συνολική αξία των αντικειμένων, χρηματικά ποσά και κοσμήματα-χρυσαφικά, που αφαίρεσαν τα μέλη της σπείρας κατά την διάρκεια της παράνομης δραστηριότητάς τους υπερβαίνει τις (130.000) ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ