Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιον ή ποια θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας;

Σε μεγάλο… πονοκέφαλο εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η επιλογή του προσώπου που θα ριχτεί στη «μάχη» του σταυρού για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με τη συζήτηση να κινείται προς ώρας με ρυθμούς «χελώνας». Ορίζοντας του πρωθυπουργικού επιτελείου
είναι «μέχρι τέλος Οκτώβρη» να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Οι ζυμώσεις άρχισαν ήδη. Κομβικό ρόλο στις διεργασίες έχει ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης του οποίου οι επαφές με τις νομαρχιακές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, των Σερρών και της Χαλκιδικής είναι πυκνές.

Εξ’ αυτού του λόγου «φιλτράρει» πρόσωπα και να περνούν από τα χέρια του προτάσεις δυνάμει υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος (ενόψει και των εθνικών εκλογών) περνάει μέσα από τα συμμαχικά σχήματα στην αυτοδιοίκηση. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην κατεύθυνση των προοδευτικών συμμαχιών και των ανοιγμάτων. «Θα είμαστε ανοιχτοί στη στήριξη προσώπων που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά ενδεχομένως και κάποιοι έντιμοι και ικανοί άνθρωποι που μπορεί να προέρχονται και από τον χώρο του Κέντρου ή της Κεντροδεξιάς», είχε πει στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Την ώρα όμως που ένα μεγάλο κομμάτι μέσα στο κόμμα του εμφανίζει ακόμα φοβικό σύνδρομο.

Μπόλαρης, Τζάκρη, Νοτοπούλου, Αχτσίογλου ή Φάμελλος;

Νέους υποψήφιους περιφερειάρχες για την Κεντρική Μακεδονία ψάχνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής, με τις πιθανότητες για κοινή στήριξη στο ίδιο πρόσωπο να είναι ελάχιστες. Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ θα χρειάζεται τον Μάιο μια στιβαρή υποψηφιότητα που θα έχει σαφώς καλύτερες επιδόσεις από τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου το 2014, η οποία δεν κατάφερε ούτε στον δεύτερο γύρο να περάσει. Το όνομα που έχει ακουστεί περισσότερο είναι αυτό του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος είναι από τα πιο δημοφιλή ονόματα υπουργών, με προσβάσεις σε διαφορετικά ιδεολογικά ακροατήρια, ενώ προέρχεται και από την αυτοδιοίκηση.

Ο ίδιος αρνείται τα σενάρια και εφόσον επιμείνει στο «όχι», τότε πολύ πιθανή είναι η περίπτωση του Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος έχει δοκιμαστεί και γνωρίζει τι εστί προεκλογική μάχη στην Κεντρική Μακεδονία. Ερωτηματικό σε αυτή την περίπτωση είναι αν ο κ. Μπόλαρης θα συνεχίσει να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την επικύρωση από την ελληνική Βουλή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία πριν τον Μάιο του 2018.


Από την άλλη πλευρά στο επιτελείο του Μαξίμου έχουν πέσει στο τραπέζι και δύο ονόματα από το λεγόμενο «ασθενές» φύλλο. Πρόκειται για την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσίογλου (με καταγωγή από την Πέλλα), η οποία τους τελευταίους μήνες έχει δει τις μετοχές της να απογειώνονται στο πολιτικό χρηματιστήριο, την πάντα δυναμική Θεοδώρα Τζάκρη (επίσης με καταγωγή από την Πέλλα) που είναι ικανή να κάνει διείσδυση στο κεντρώο χώρο, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία μπορεί να πλασαριστεί ως το νέο και άφθαρτο πρόσωπο της Αριστεράς, που θα κοντράρει στα ίσια τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ