Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έχεις παράπονα; Έχεις προβλήματα; Κλείσε ραντεβού και πες τα στην Αστυνομική Διεύθυνση!

Μια φορά το μήνα
Έπειτα από την ευρεία αποδοχή που είχε ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να τον επεκτείνει σε όλες τις περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος. Ο πρωτοποριακός αυτός θεσμός,
δίνει πλέον την δυνατότητα στους πολίτες να συζητούν απευθείας με την Αστυνομία και να της εκφράζουν τα προβλήματά τους και τα παράπονά τους. Για το σκοπό αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές Αξιωματικών σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14:00 έως 22:00.


Όσον αφορά στη σύνθεση των επιτροπών χρέη Προέδρου θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος Αξιωματικός που υπηρετεί στο Επιτελείο τους, μετά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι Τμηματάρχες των οικείων Τμημάτων.

Η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.


Σημειώνεται ότι, το προσεχές χρονικό διάστημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν με μέριμνα των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας για τον τόπο που θα γίνονται δεκτοί προς ακρόαση, καθώς επίσης και τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των σχετικών αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ