Quantcast

http://picasion.com/

Ποιοι παίζουν για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία - Όλα τα ονόματα

Οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εθνικών εκλογών και όλα τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αν και υπάρχει μεγάλη μυστικότητα για τις λίστες, άρχισαν οι φημολογίες για τα ονόματα που ενδεχομένως θα
μπορούσαν να χριστούν ως πολιτευτές του Αλέξη Τσίπρα. Για τον λόγο αυτό, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και μια έκπληξη «βόμβα» που μπορεί να έρθει εξ Αθηνών.

Στην μάχη του σταυρού οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές

Θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως οι τρεις εν ενεργεία Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία (Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου) θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης από το εκλογικό σώμα. Βέβαια, αυτή τη φορά η μάχη θα είναι για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στη Βουλή. Πάντως, με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγει βουλευτή στην Ημαθία, είναι μάλιστα πολύ μακριά από το 25% που θα του δώσει την έδρα. Επιπλέον, όμως, υπάρχει και η «δεύτερη» Κυριακή – εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη, καθώς η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές και τότε θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής! Σε αυτή την περίπτωση και πάλι η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας θα οδηγήσει στη Βουλή! 

Τα νέα ονόματα από την τοπική αυτοδιοίκηση 

Πέρα όμως τους τρεις σίγουρους, ακούγονται άλλα τρία ονόματα που με προϋποθέσεις θα μπορούσαν να πάρουν το χρίσμα από την Κουμουνδούρου. Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Βέροιας Θεόφιλο Κορωνά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κάκαρη. Και οι τρεις προέρχονται από μια μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και θεωρείται ότι μπορούν να ενισχύσουν το κόμμα στη δύσκολη εκλογική μάχη που έρχεται. 

Τα πάνω - κάτω θα φέρει η πιθανή υποψηφιότητα Καρανίκα στην Ημαθία 

Πολλά ακούγονται και για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Καρανίκα στην Ημαθία. Ο στρατηγικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού έχει έντονη πολιτική δράση και οι θέσεις που εκφράζει κατά καιρούς μέσα από τα social media έχουν αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού και ποικίλων σχολίων. Γίνεται αντιληπτό και λόγω της θέσης που κατέχει πως αν το θελήσει ο ίδιος, θα είναι υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας. Μην λησμονούμε πως η αδελφή του τον Ιανουάριο του 2012 είχε κατέβει υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και είχε βγει πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Μάλιστα, είχε ορκιστεί και Βουλευτής, για μια ημέρα, πριν η Βουλή αυτοδιαλυθεί για να πάει και πάλι σε εκλογές τον Ιούνιο του 2012. Εάν λοιπόν κατέβει ο Καρανίκας στην Ημαθία θα φέρει τα πάνω - κάτω και θα αποτελέσει ντόμινο εξελίξεων. Γιατί η δράση φέρνει πάντα την αντίδραση!

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ