Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε Οσομπούκο Μιλανέζε!

Επιμέλεια: Μεταξάς 
Γιώργος
Το υπέροχο, διάσημο ιταλικό πιάτο «Οσομπούκο μιλανέζε», δεν είναι άλλο από ένα πιάτο, τρυφερό καλομαγειρεμένο μοσχάρι με κόκκινη σαλτσούλα. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μαγείρεψε για εμάς την υπέροχη αυτή συνταγή και μας
δείχνει βήμα - βήμα πως να την ετοιμάσουμε και να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση:


Υλικά
• 10 κομμάτια περίπου 2 κιλά μοσχάρι (όσομπούκο)
• 2 κ.σ. αλεύρι
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 φλ. ζωμός κρέατος
• 1 κλωνάρι θυμάρι


Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος. Τα φυλάσσουμε στην άκρη.
Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, για 4΄- 5΄ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά. Κατόπιν το κρασί και το ζωμό.

Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 30΄ το ψήσιμο. Αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το κρέας από τη σάλτσα και το διατηρούμε ζεστό. Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να γλασάρει και να πυκνώσει.

Σερβίρουμε το κρέας, περιχύνουμε τη γλασαρισμένη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και ξύσμα λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ