Quantcast

http://picasion.com/

Μακεδονία, ονοματολογικό και τουρισμός

Πουλάνε πακέτα διακοπών οι Σκοπιανοί με θέμα τον Αλέξανδρο - Ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη και καταλήγουν στην... Οχρίδα!
Δεν είναι μόνο το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της Μακεδονίας μας, τις προεκτάσεις του οποίου είναι εξαιρετικά δύσκολο να
αντιληφθεί ο απλός πολίτης. Υπάρχουν κι άλλες πτυχές, όμως, που επηρεάζουν άμεσα την τοπική οικονομία. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Τουρισμός.  
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 21/9 στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του προγράμματος δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική προβολή, εκφράστηκαν σοβαροί προβληματισμοί σε σχέση με την επίσημη ονομασία και τους στόχους του γειτονικού κρατιδίου. Η καμπάνια της Περιφέρειας υλοποιείται υπό τον τίτλο “Very Macedonia”. Ορθό και πολύ λογικό. Όμως, υπάρχει και η άλλη παγκόσμια καμπάνια του Ζάεφ και των ομοεθνών του, οι οποίοι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ανά την υφήλιο διατυμπανίζουν ότι «επιτέλους αναγνωριστήκαμε ως η μία και μόνη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Ο προβληματισμός είναι προφανής: Θα γυρίσει όλο τον κόσμο η Περιφέρεια στο πλαίσιο της πάρα πολύ καλά οργανωμένης προσπάθειας που κάνει για να προσελκύσει τουρίστες, όμως ο τελικός αποδέκτης του μηνύματος για ποια Μακεδονία θα καταλάβει; Την ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας ή μήπως τη χώρα Μακεδονία;

«Ο αγώνας των Σκοπιανών για το όνομα, αφορά ολόκληρο το αφήγημα της Μακεδονίας», σχολίασε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, ενώ στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι ήδη πωλούνται τουριστικά πακέτα από τους Σκοπιανούς με θέμα τη Μακεδονική ιστορία. Ξεκινούν την περιήγση από τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρειά μας, με τελικό προορισμό την… Οχρίδα!
Έχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας!

1 σχόλιο:

  1. Όταν μιλάς Βουλγαρικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρός επίδειξη, θερίζεις τουριστικά πακέτα στην Οχρίδα. Τι έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ