Ξεκινά απόψε η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Μακεδονίας. Aντανακλά τη ψυχή της Βόρειας Πιερίας, τη ζωντάνια και το μεράκι τους. Γίνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο και διαρκεί ένα δεκαήμερο. Καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιδικά παιχνίδια, χορός, διασκέδαση,
ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Η 92η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου ανοίγει απόψε τις πύλες της, στις 09 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00.

Στις μέρες της Εμποροπανήγυρης, αξίζει κάποιος να επισκεφθεί το Αιγίνιο και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα. H έναρξη λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου συνοδεύεται από πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, χορευτικά συγκροτήματα, καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, συνθέτουν ένα πολύμορφο πολιτιστικό πάζλ που αξίζει να παρακολουθήσει ένας επισκέπτης.

Πρόγραμμα Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 92ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου

Εγκαίνια 92ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου - Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 & ώρα Έναρξης 20:00 


Με τη συμμετοχή της Πολυφωνικής ορχήστρα Κατερίνης υπό την διεύθυνση Λιμπανοβνού Παναγιώτη

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 21:00

Ταξίδι στη Δημοτική μας παράδοση,
«Απ’ τον Μωριά μέχρι τον Έβρο» με τους
Παναγιώτη Λάλεζα & Αποστολία Ουλιανούδη

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου & ώρα έναρξης 21:00

Παλιές ερμηνείες της Μουσικής παράδοσης των χωρών
της ανατολικής Μεσογείου από το εξαίρετο συγκρότημα
Λωξάνδρα- Ensemble

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου & ώρα έναρξης 21:00

Νεανική βραδιά, το απόλυτο 90s -00s party με τους
Δημήτρη Κόκοτα & Γιώργο Λεμπέση

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου (μια από τις πρώτες που λειτούργησαν στη χώρα) ξεκίνησε το 1926 από τους πρόσφυγες της Ανατολικής και Βόρειας. Θράκης (Αν. Ρωμυλία), φέρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις από το πανηγύρι της πατρίδας τους που γινόταν στις 14 Σεπτεμβρίου. Το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να γίνει στο χωριό μια Εμποροπανήγυρη, ένα κοινώς αποκαλούμενο «παζάρι». Μετά από τις σχετικές ενέργειες επέτυχε την κυβερνητική έκδοση αδείας της ίδρυσης της Εμποροπανήγυρης. Το γεγονός αυτό έγινε αμέσως γνωστό. Από παντού άρχισαν να καταφθάνουν άνθρωποι με εμπορεύματα πάσης φύσεως. Η αρχική μορφή του πανηγυριού ήταν εμποροζωοπανήγυρης, με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε στη σημερινή της μορφή. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού και αποτελεί κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός του τόπου μας και για την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα λειτουργεί σ ένα ειδικά διαμορφωμένο με περίπτερα χώρο περίπου 40 στρεμ. συγκεντρώνοντας πλήθος εκθετών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Φέτος για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει ο 1ος ηλεκτρονικός οδηγός της εμποροπανήγυρης


Μια μεγάλη καινοτομία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι φετινοί επισκέπτες της εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ήταν και είναι πάντα πρωτοπόρος κάτι που αποδεικνύει και φέτος με τη δημιουργία του panigiri-aiginiou.gr, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να βρει εύκολα και γρήγορα ότι ψάχνει μέσα στην εμποροπανήγυρη Αιγινίου.


Πως θα λειτουργεί όμως ακριβώς ο ηλεκτρονικός οδηγός;

Ο κάθε επισκέπτης από φέτος θα μπορεί να μπει στο panigiri-aiginiou.gr να πληκτρολογήσει οποιοδήποτε προϊόν ψάχνει (π.χ. αθλητικές φόρμες) και να ανακαλύψει εύκολα με βάση το νούμερο σε ποια περίπτερα μέσα στην εμποροπανήγυρη υπάρχει διαθέσιμο το προϊόν που αναζήτησε. Επίσης, ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αξιολογήσει το κάθε μαγαζί με βάση την εμπειρία που βίωσε.

Έτσι απλά από φέτος όλοι οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης Αιγινίου θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν με ένα κλικ από το κινητό τους τα προϊόντα και τα μαγαζιά που ψάχνουν.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις έτσι ώστε να κάνει πλέον εύκολη την πλοήγηση όλων των επισκεπτών στο χώρο και να προβάλλει αποτελεσματικά τους εκθέτες σε ένα παραδοσιακό θεσμό όπως είναι η εμποροπανήγυρη Αιγινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ