Quantcast

http://picasion.com/

Κριτική Γουλτίδη σε ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ - Πόσο κόστισαν τα «Μπρατίμια» και ο «Παραμυθάς»;

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Γιώργος Γουλτίδης αναφέρθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ και ειδικότερα στην πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ έκανε ειδικά αναφορά για τα έξοδα της ΚΕΠΑ και συγκεκριμένα για τα ποσά που ξοδεύτηκαν για τις μουσικές παραστάσεις «Μπρατίμια» και
«Παραμυθάς». Αρχικά, ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε τον προβληματισμό για το κατά πόσο είναι λογικό το ΔΗΠΕΘΕ να προχωρήσει στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, όταν ο Δήμος Βέροιας δεν έχει εξασφαλίσει το πλέον βασικό για ένα από τα πιο ιστορικά Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας: Ένα θέατρο, έστω κατά χρήση!

Σε ό,τι αφορά την ΚΕΠΑ, ο Γουλτίδης απόρησε «πώς είναι δυνατόν με 100.000 ευρώ λιγότερα από την επιχορήγηση του Δήμου, να ξοδεύονται σχεδόν τα διπλάσια σε εκδηλώσεις»; 

Απαντήσεις από δήμαρχο και πρόεδρο ΚΕΠΑ

Για το πρώτο θέμα, ο Κώστας Βοργιαζίδης του απάντησε ότι υπήρξε συνάντηση κορυφής με τους δύο προέδρους (ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ) και ότι εγγυούνται και δεσμεύονται για την σωστή λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ. Βέβαια, για το επίμαχο θέμα παραχώρησης θεάτρου δεν ακούστηκε κάτι συγκεκριμένο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος απάντησε ότι η χρηματοδότηση της ΚΕΠΑ από τον Δήμο ανέρχεται στα 810.000 ευρώ και δεν δέχτηκε τις αιτιάσεις του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης που αφορούν στο διπλασιασμό των εξόδων.

8.000 ευρώ κόστισε το Φεστιβάλ… Μυθοπλασίας

Για το κοστολόγια, ο κ. Ακριβόπουλος δήλωσε ότι οι έξι μουσικές παραστάσεις από τα «Μπρατίμια» κόστισαν 4.000 ευρώ, ενώ ο «Παραμυθάς» που ήταν ένα φεστιβάλ μυθοπλασίας, (έλαβε χώρα στη Βεργίνα και στη Βέροια) στοίχισε κοντά στις 8.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ