«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για ακόμη μία ακόμη θητεία επανέλαβε χθες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου, όπως είπε, να ολοκληρώσει το έργο του στη δεύτερη περιφέρεια της χώρας. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η παράταξη της «Αλληλεγγύης»
θα συνεχίσει ανεξάρτητη, πέρα και έξω από τα κόμματα. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, κλήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του Μαΐου του 2019 και εάν θα ζητήσει τη στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων.

«Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος, ώστε με μία δεύτερη θητεία στη διοίκηση της περιφέρειας να ολοκληρώσουμε το έργο μας» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «είναι γνωστό σε όλους πια ότι η αυτοδιοικητική μας παράταξη, η ‘Αλληλεγγύη’ ξεκίνησε και συνεχίζει πέρα και έξω από τα κόμματα. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο έργο που υλοποιούμε αυτά τα χρόνια. Όποιος θέλει να το στηρίξει είναι ευπρόσδεκτος. Όμως εμείς, και ως συνδυασμός και ως πρόσωπα, που στελεχώνουμε το συνδυασμό, κινούμαστε σε μία λογική εντελώς πέρα και έξω από τα κόμματα».

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Για το ζήτημα των Σκοπίων και τη συμφωνία των Πρεσπών ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την κάθετη αντίθεσή του, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της λύσης του ζητήματος, όχι όμως υπέρ οποιασδήποτε λύσης. Χαρακτήρισε δε τη συμφωνία των Πρεσπών «προσύμφωνο» και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να δοθεί ο λόγος στους έλληνες πολίτες: «Αν δεν θέλουν να κάνουν εκλογές και θέλουν να εξαντλήσουν την τετραετία, ας δώσουν τη δυνατότητα να εκφραστεί ο κόσμος γι’ αυτό το προσύμφωνο με ένα δημοψήφισμα».

Ανακοίνωσε μάλιστα την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών. «Οι φορείς και η κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας θα δώσουμε όλοι μαζί μάχη δημοκρατική και επιχειρημάτων όλο το επόμενο διάστημα, για να πείσουμε τους πάντες (πολιτικά κόμματα και μεμονωμένα τους βουλευτές) ότι αυτό το προσύμφωνο δεν πρέπει να επικυρωθεί. Η κοινωνία θα δώσει τη μάχη της με επιχειρήματα για να μην περάσει αυτή η καταστροφική συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και θα ξεκινήσουμε σύντομα και σχετική καμπάνια», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ