Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκρίθηκαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα στον δήμο Νάουσας

Εγκρίθηκε η πρόταση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά ποδήλατα στον δήμο Νάουσας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σταθμών φόρτισης: περιλαμβάνει την αγορά 2 μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία θα είναι για κοινόχρηστη χρήση από τις
Υπηρεσίες του Δήμου, Δημότες και Επισκέπτες της Νάουσας και την προμήθεια και εγκατάσταση 2 σταθμών ημιταχείας φόρτισης - για έως 2 έως 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα η κάθε μία - που θα τοποθετηθούν εντός της Περιοχής Εφαρμογής.
Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να τα μισθώνουν Δημότες αλλά και Επισκέπτες της Νάουσας χρησιμοποιώντας την «Κάρτα Δημότη/Επισκέπτη» η οποία και θα ενεργοποιεί το όχημα. Τα οχήματα θα φέρουν σύστημα GPS και θα παρακολουθούνται από το «Σύστημα Τηλεματικής Διαχείρισης Δημοτικών Οχημάτων»

Προμήθεια ηλεκτρικών κοινοχρήστων ποδηλάτων. Περιγραφή: περιλαμβάνει την αγορά 20 ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς σταθμούς φόρτισης. Όλα τα ποδήλατα θα είναι για κοινόχρηστη χρήση από Δημότες και Επισκέπτες της Νάουσας και θα μισθώνονται μέσω ειδικής εφαρμογής (mobile app) για smartphone η οποία θα διατίθεται δωρεάν από το Δήμο. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα φέρουν αντισκωριακή, αντιβανδαλιστική και αντικλεπτική προστασία, ειδικό σύστημα ηλεκτρονικού κλειδώματος, και GPS και θα παρακολουθούνται από το «Σύστημα Τηλεματικής Διαχείρισης Δημοτικών Οχημάτων».

Η πράξη αφορά στην προμήθεια και λειτουργία για κοινόχρηστη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων. Στόχος είναι η πιλοτική λειτουργία μέσων καθαρών μεταφορών ώστε να αναπτυχθεί συνείδηση βιώσιμων μεταφορών τόσο στις Υπηρεσίες του Δήμου όσο και στους πολίτες/επισκέπτες. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να γενικευτούν αυτοί οι τρόποι μετακίνησης ώστε να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες στον οικισμό.

Συνολικά ο δήμος θα προμηθευτεί:


2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
2 σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων.
20 ηλεκτρικά ποδήλατα.
1 λογισμικό (mobile app) ενοικίασης ποδηλάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ