Quantcast

http://picasion.com/

Εΐ, ψιτ κυρία! Δεν θα περιμένουμε και μια ώρα...

Η Βέροια έχει καταφέρει μπει στην top list των πόλεων της Ελλάδας όπου επιδεικνύεται η κοινωνική ευαισθησία και ο σεβασμός στους πεζούς. Καθημερινά, βλέπουμε εκατοντάδες ανθρώπους να περνούν τις διαβάσεις ανενόχλητοι, καθώς οι Βεροιώτες οδηγοί περιμένουν υπομονετικά τον κύριο,
την κυρία, τη δεσποινίδα ή τον ηλικιωμένο να διασχίσει τη ZEBRA (όπως είναι ο επίσημος όρος της διάβασης στον Κ.Ο.Κ). Δυστυχώς όμως αρκετές φορές, και ειδικότερα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μητροπόλεως, η Βενιζέλου, η Εληάς, η Μάρκου Μπότσαρη και η Πιερίων, ο σεβασμός των οδηγών μετατρέπεται σε απαξίωση στο πρόσωπο και τη συμπεριφορά των ίδιων των πεζών.

Με αργό και αδιάφορο βήμα, με το βλέμμα στο κινητό ή στο... άπειρο και όχι στο δρόμο, αρκετοί συμπολίτες μας «δοκιμάζουν» τα νεύρα των οδηγών. Ακόμα περισσότεροι δε είναι οι πεζοί που αντί να επιλέξουν να διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας από μία από τις δεκάδες διαβάσεις, περνούν το δρόμο από όπου τους βολέψει, ακόμα και 5 μέτρα μακρυά από τη διάβαση, αναγκάζοντας τους οδηγούς να σταματάνε, όχι μόνο στις διαβάσεις, σεβόμενοι τους πεζούς που τις χρησιμοποιούν αλλά και κάθε 5 μέτρα για τους πεζούς που δε σέβονται τους οδηγούς και πετάγονται στο δρόμο. Ειδικά η εικόνα με γονείς με καρότσια ή με μικρά παιδιά στο χέρι που περνούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, μη χρησιμοποιώντας τις διαβάσεις, είναι απλά απογοητευτική. Και πολλοί από αυτούς είναι και οι ίδιοι που ΟΤΑΝ βολέψει να περάσουν από διάβαση και δε σταματήσει ο οδηγός, τον «γκαζώνουν» κιόλας.

17 σχόλια:

  1. κανετε λαθος , οι οδηγοι δεν σεβονται τιποτα , πρεπει να κανεις εσυ το βημα στην ζεμπρα για να σταματησουν .... με χιονια , με βροχη , με παιδια , με γατια στον κοσμο τους οι οδηγοι !! και εαν ειναι γυναικα οδηγος ... δεν σταματα με τιποτα !! ασ ειναι καλα οι αντρες . Και ειμαι γυναικα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεροιωτες. με διαφορα οι πιο καλομαθημενοι πεζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδίως οι μεγαλύτερες ηλικίες περπατάνε παράλληλα με τον δρόμο ,και όταν φτάνουν στη διάβαση πεζών πεταγοντε μπροστά στο αυτοκίνητα δείχνοντας την ξεβαμενη διάβαση πεζών.ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ,ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ(ώστε να δώσουμε χρόνο στα κινούμενα οχήματα να επιβραδύνουν)Κ;Ι ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ)ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΕΡΓΟ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βεροιωτες είμαστε οι πιο ανάγωγοι πεζοί της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι πεζοι πρεπει να μαθουν οτι οπου υπαρχουν διαβασεις πρεπει να περνανε απ αυτες κι οχι να περνανε απο οπου τους βολευει αυτους στον ΚΟΚ υπαρχει και προστιμο για τον πεζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ;ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αδιαφορία των πεζών στην Βέροια προς τα οχήματα είναι εγκληματική. Νομίζουν πως επειδή βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μητροπόλεως ή Βενιζέλου έχουν το ελεύθερο να περνάνε χωρίς καν να κοιτάξουν. Οι περισσότεροι από αυτούς αν πάνε Αθήνα ή ακόμα και Θεσσαλονίκη στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ακούσουνε πολλά Γαλλικά από τους οδηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και λίγα είπατε, όλοι οι πεζοί καρδιναλιοι,άντε σχεδόν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και γνωστοί μου ξένοι που ήρθαν Βέροια αλλα και καποιοι
    Απο Αθήνα , ολοι τους δεν το πίστευαν αυτό που συμβαίνει στο
    Κέντρο της πόλης απο τους οδηγούς.
    Εκτός κέντρου όμως γίνεται χαμός. Κανονικό χωριό δηλαδή
    Απολίτιστων βαρβαρων αναγωγων.
    Αντρες οδηγοι φορτωμενοι μαγκια και γυναικες τσιτσέλες
    Που με το παραμικρο βγαζουν μια γλωσσα μεχρι το γονατο.
    Ο ιαβερης εχει δικιο για αυτον τον λαο δεν θα σοβαρευτεί
    Ουτε σε 150 χρόνια. Γι αυτο και τα μνημονια δεν είναι τυχαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΠΕΖΟΙ ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ .... ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23:00 ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΛΗΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΠΙΣΤΑ" ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΟΥΜΑΧΕΡ ΜΕ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΚΟΨΙΜΟ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ. ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟΥΣ? ΣΕ ΠΟΙΑ???? ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ! ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΕΖΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ? ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ 11. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ(!!!!) ΕΧΕΙ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΒΑΨΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ Η ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρίν από 10 μέρες έγινε ένα περιστατικό απέναντι από το ταχυδρομείο στο κέντρο απογευματινές ώρες. Εκείνη την ώρα πολλοί κάνουν βόλτα και είδαν το συγκεκριμένο περιστατικό. Μία οικογένεια με τα παιδιά της περπάταγαν στο πεζοδρόμιο από την πλευρά του δημαρχείου ανεβαίνοντας τη Μητροπόλεως. Φτάνοντας στο στενό της πρώην Alpha Bank πήγαν να περάσουν το στενό για να συνεχίσουν στην άνοδο. Μαζί τους περπάταγε ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς ένα από τα παιδιά τους. Ώσπου ένας με ένα ασημί παλιό αυτοκίνητο (μάλλον toyota) ανεβαίνει με καμιά 60αρα πατημένη την Μητροπόλεως και στρίβει με χειρόφρενο σε αυτό το στενό χωρίς να κόψει ταχύτητα. Το αυτοκίνητο έκανε αυτό που λέμε κωλιά για να στρίψει. Οι γονείς από τον ήχο που έκαναν τα λάστιχα από το χειρόφρενο που τράβηξε πρόλαβαν και τράβηξαν το παιδί τους το οποίο εάν δεν το είχαν κάνει θα το είχε με βεβαιότητα χτυπήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πρωτάθλημα στη ξάπλα, κυπελο στη γκρίνια, είδηση κον κασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΑΒΕΡΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ.

      Διαγραφή
  14. Και σ'άλλες πόλεις υπάρχει σεβασμός στους πεζούς, αλλά τόσο ηλίθιους πεζούς δεν είδα πουθενά !. Αδιαφορία πλήρης που όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι λόγω "σεβασμού"στα σαλιγκάρια που διασχίζουν την ζέβρα... ΕΛΕΩΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΙς ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ..ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 2-3 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Η ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ,Η ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΔΕΗ,Η ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΩΝ..ΕΚΕΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΔΗΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ