Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας... σε τίτλους

Η 20η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο της πόλης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να παίρνουν το λόγο, θίγοντας προβλήματα
της πόλης και καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

  • Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ημερών, τα ακίνητα του δήμου Βέροιας που εκχωρούνται στο Υπερταμείο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για έναν νέο κατάλογο ακινήτων και πως η έρευνα από πλευράς δημοτικής αρχής συνεχίζεται.
  • Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και του προσφυγικού ελληνισμού αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, Αντώνης Καγκελίδης, καθώς και σε εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του δήμου Βέροιας.
  • Για την έλλειψη υποδομών που προωθούν τον τουρισμό της Βέροιας, όπως οι δημόσιες τουαλέτες στο Βήμα και η εικόνα υποβάθμισης στη Μπαρμπούτα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» Ιωάννης Παπαγιάννης.
  • Στο θέμα του έργου ανάπλασης της Βέροιας και αν έχει γίνει η οριστική παραλαβή του, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στον Δημότη» Αντώνης Μαρκούλης, αναφερόμενος παράλληλα και σε κάποια προβλήματα που διαπιστώθηκαν, καθώς και στη λειτουργία του ανελκυστήρα και του πάρκινγκ κάτω από την Εληά.
  • Στην πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιχείρηση στον Άγιο Γεώργιο, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μελιόπουλος, ζητώντας να μάθει εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις για τυχόν μόλυνση του αέρα από τον πυκνό καπνό, που ήταν ορατός και από διπλανές πόλεις.


     
  • «Να ξέρουμε αν ξεπουλάμε και τα μάρμαρα αν συμβαίνει αυτό. Εξευτελίζεται η Ελλάδα αν την ξεπουλάμε για λίγα ευρώ», είπε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Σάκης Αποστολόπουλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες που ήρθαν στο φως σχετικά με αρχαιολογικούς χώρους που πέρασαν στο Υπερταμείο. 
  • Στο ειδικό τέλος, της τάξεως του 80% της αξίας του καταναλισκόμενου νερού, που είχε επιβληθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΒ και ενώ ήταν να καταργηθεί το Δεκέμβριο του 2014, ήρθε και έμεινε σαν «χαράτσι» στο νερό των κατοίκων της Βέροιας, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης. Έδειξε μάλιστα και τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για να αποδείξει τα λεγόμενά του.
  • Την επανάληψη αντιφασιστικής εκδήλωσης από το δήμο Βέροιας, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
  • Το πρόβλημα της έλλειψης αποχετευτικού συστήματος στον Τρίλοφο έθιξε ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Καραγιάννης, λέγοντας πως οι βόθροι γεμίζουν και μυρίζουν άσχημα, ζητώντας λύση.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τη συζήτηση των 66 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ