Quantcast

http://picasion.com/

Άρωμα Ελλάδας στην 4η γιορτή γης της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας

Μια εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, το βράδυ της Παρασκευής 31ης Αυγούστου. Για τέταρτη χρονιά η γιορτή συνδύασε την ανάδειξη των προϊόντων της Ελληνικής Γης με την παράδοση και την μουσική. Ο ενωτικός χαρακτήρας της μουσικής εκφράστηκε για
ακόμα μια φορά μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, η οποία «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα Εθνικά μας χρώματα. Υπέροχες μουσικές συνθέσεις, χορογραφίες και μίξη χορών, παραδοσιακών και συγχρόνων από τα χορευτικά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, του Συλλόγου "Αράπιτσα" και χορευτριών της σχολής της Κατερίνας Νίκου, με τη συμμετοχή μάλιστα και των διακεκριμένων χορευτριών Έλενας και Φένιας Τσικιτίκου, ταξίδεψαν τον κόσμο από την Θράκη στον Πόντο την Ικαρία.

Επι σκηνής βρέθηκαν πάνω από εκατό χορευτές, με φόντο την Ελληνική σημαία (10μ) που κατασκεύασαν τα παιδιά του συλλόγου, και με ένα κοινό παρονομαστή…την αγάπη τους για τον χορό και την μουσική κατάφεραν να αναδείξουν συναισθήματα…αρώματα της όμορφης Ελλάδας αλλά και των δεσμών της νεολαίας μας . Το «ταξίδι» συνεχίστηκε με ένα φιλόδοξο εγχείρημα του συλλόγου που αγκαλιάστηκε με αγάπη, να προβάλει την Ελλάδα μέσα από τα «μάτια» των προϊόντων της και να αναδείξει τους Έλληνες που δημιουργούν στον τομέα τους. Την τιμητική τους είχαν προϊόντα φορτωμένα με ισχυρή και συμβολική αξία, συνυφασμένα με τη πολιτιστική ιστορία του κάθε τόπου, ένα ψηφιδωτό του οποίου οι ψηφίδες είναι τα ίδια τα προϊόντα της Ελληνικής γης.. που συνθέτουν την συνολική εικόνα της γαστρονομίας της χώρας μας!

Αντίστοιχο και το χειροποίητο γλυκό που επιμελήθηκε ο σύλλογος για την φετινή γιορτή γης σε συνεργασία με την ομάδα Τζέπος Daily, μια τάρτα κανταΐφι με παραδοσιακό παγωτό καϊμάκι με τοπικό πρόβειο γάλα , μαστίχα Χίου και σιρόπι από φρέσκα κεράσια Ροδοχωρίου.

Παραβρέθηκαν ο Αρχιερατικός επίσκοπος πατέρας Μεγαλίδης Κωνσταντίνος, ο πατέρας Ιωάννης, ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατσιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Νάουσας Βαλσαμίδης Σταύρος, Νάντια Τάκη –Τζέπου, Δάγγας Στέλιος, Καρανάσιος Δώρης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας, Γιώργος Σοφιανίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βέροιας Παλαμούτης Νικόλαος, ο υποδιευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Ημαθίας Γούναρης Βάιος, ο πρόεδρος της ΣΠΟΣ Καγκελίδης Αντώνιος, ο πρώην βουλευτής Φωτιάδης Ηλίας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι πολιτιστικών –αθλητικών συλλόγων και εξαιρετικά μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου της τοπικής κοινότητας. Αναμεσά τους ένα από τα «δικά μας» παιδιά της Ημαθίας , ο μοναδικός Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης που μας κάνει υπερήφανους ανά τον κόσμο. Η «Λέσχη» τίμησε τον 32ο συμβατό δότη του συλλόγου δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας, τον Σταύρο Ζάχο για την προσφορά του στον συνάνθρωπο. Η βραδιά συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι και διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες από εξαίρετους καλλιτέχνες του ποντιακού χώρου, Μπάμπη Κεμανατζίδη, Στάθη Παυλίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη.

Η Ε.Λ.Χ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτήν, τους μοναδικούς χορηγούς που με την έμπρακτη στήριξη τους υλοποιούνται όλα τα σχέδια μας, τους συνεταιρισμούς ,τους παραγωγούς ,τους εμπόρους , τα Μ.Μ.Ε και όλους τους δημοσιογράφους, την Αθηνά Τζούρτζια για την εξαιρετική παρουσίαση των προϊόντων μας, την ομάδα Τζέπος Daily , τον Ερυθρό Σταυρό, την εταιρεία Tsiflidis Security, την εταιρεία Τsichlakidis Group, την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αθηνά Κουτσογιάννη, τους καλλιτέχνες και μουσικούς της βραδιάς, τους ακούραστους εθελοντές, μα πάνω από όλα το υπέροχο κοινό που συνταξίδεψε μαζί μας για ακόμα μια χρονιά!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ