Αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου - Ανησυχία για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Στην εισαγγελία πρωτοδικών η έρευνα του στρατοδικείου - Η ρύπανση έγινε γνωστή τον περασμένο Ιανουάριο
Από τη λίμνη Πολυφύτου φαίνεται πως προέρχεται η ρύπανση με πετρελαιοειδή που διαπιστώθηκε στις αρχές του έτους στην επιφάνεια της δεξαμενής του εργοστασίου

επεξεργασίας νερού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το «Έθνος» στη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως «πιθανή η ρύπανση από αγωγό του Ελληνικού Στρατού». Την υπόθεση έχει αναλάβει στρατιωτικός αντιεισαγγελέας και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο ποινικής αξιολόγησης με πιθανή τη διεξαγωγή νέας έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση η λίμνη Πολυφύτου αποτελεί μέρος του ρου του Αλιάκμονα που υδροδοτεί κατά 60% τη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι εντοπίστηκε πετρέλαιο σήμανε συναγερμό για την ποιότητα του νερού το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατάλληλο.

Στη διώρυγα μήκους 50 χιλιομέτρων δεν υπάρχει κανένα μέσο εντοπισμού μόλυνσης. Το καλό είναι πως τα σχετικά μέσα υπάρχουν στη Σίνδο όπου και εντοπίστηκε τελικά η μόλυνση.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ΕΥΑΘ αναγκάστηκε να μειώσει την παροχή νερού από τον Αλιάκμονα και να αυξήσει την παροχή από τις πηγές Αραβησσού, ενώ παράλληλα αύξησε τα ειδικά φίλτρα και αύξησε τις αναλύσεις ποιότητας νερού πριν αυτό καταλήξει στις βρύσες των νοικοκυριών και των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης. ΕΥΑΘ: Δεν υπάρχει πρόβλημα το νερό στην Θεσσαλονίκη

Στη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα για την ποιότητα του νερού, ούτε σήμερα αλλά ούτε και όταν προέκυψε το θέμα, προχώρησαν μιλώντας στο thestival.gr, κύκλοι της ΕΥΑΘ.

Όπως τονίζουν το αποτέλεσμα της έρευνας από την Εισαγγελία, προέκυψε μετά πρωτοβουλία της ΕΥΑΘ τον περασμένο Ιανουάριο και πράγματι είχε προκληθεί το θέμα με τις κηλίδες από αγωγό του στρατού, ωστόσο έγινα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην προκύψει κανένα θέμα για την ποιότητα του νερού ούτε τότε αλλά ούτε και σήμερα.

"Δεν τίθεται θέμα για την ποιότητα του νερού. Δεν υπήρξε θέμα ούτε τότε, δεν υπάρχει ούτε και σήμερα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες", τονίζουν στο thestival.gr, κύκλοι της ΕΥΑΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ