Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Κεντρική Μακεδονία

Επτά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα έγιναν τον Ιούλιο του 2018, έναντι δύο τον αντίστοιχο μήνα του 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική). Συνολικά, τον περασμένο μήνα
σημειώθηκαν 49 τροχαία ατυχήματα, έναντι 45 τον Ιούλιο του 2017. Απ' αυτά, τα επτά ήταν θανατηφόρα, τα τέσσερα σοβαρά (έναντι έξι τον Ιούλιο του 2017) και τα 38 ελαφρά (έναντι 37 τον αντίστοιχο μήνα του 2017).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 74 παθόντες έναντι 62 το 2017. Ειδικότερα καταγράφηκαν επτά νεκροί, έναντι δύο το 2017, πέντε βαριά τραυματίες έναντι επτά το 2017 και 62 ελαφρά τραυματίες, έναντι 53 το 2017. Στις τρεις πρώτες θέσεις των κυριότερων αιτιών των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η απόσπαση προσοχής του οδηγού. Ακολουθούν η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ