Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από Σεπτέμβρη η διαγραφή αμφισβητούμενων ασφαλιστικών οφειλών για τους αγρότες

Ανοίγει από το φθινόπωρο ο δρόμος για μερική ή ολική διαγραφή αμφισβητούμενων ασφαλιστικών οφειλών αγροτών που υπάγονται στον πρώην ΟΓΑ αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις από το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να εκδοθούν το Σεπτέμβριο.

Eνόψει των αναμενόμενων υπουργικών αποφάσεων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος κάλεσε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) να «παγώσει» τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες.
Ουσιαστικά από το μέτρο θα επωφεληθούν όσοι είχαν κανονικά ασφάλιση σε τουλάχιστον ένα Ταμείο και ταυτόχρονα έχουν χρεωθεί από άλλον ασφαλιστικό φορέα καθώς υπήρχαν αντικρουόμενες διοικητικές ή ακόμη και δικαστικές αποφάσεις.
 

Μάλιστα ενόψει των αναμενόμενων υπουργικών αποφάσεων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος κάλεσε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) να «παγώσει» τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες αυτής της κατηγορίας, όπως ασφαλισμένων με παράλληλη απασχόληση, της υπαγωγής νέων ασφαλισμένων με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών στο ΙΚΑ αλλά και στον ΟΑΕΕ, των μικροεπιχειρηματιών, μικροξενοδόχων και αγροτών που υπάγονταν στον ΟΓΑ και είχαν απαλλακτικά από τον ΟΑΕΕ, των μηχανικών που ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και στον ΟΑΕΕ και παλαιών δημοσιογράφων που, εκτός από μισθωτοί στο ταμείο τους, εμφανίζονται να έχουν χρέη στον ΟΑΕΕ καθώς διατηρούσαν και μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Η διαγραφή των χρεών, θα είναι εφικτή, με τις δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις, εφόσον υπάρχει «εύλογη αμφιβολία» για το εάν θα έπρεπε οι ελεύθεροι επαγγελματίες να είναι ασφαλισμένοι σε ένα ή σε περισσότερα Ταμεία.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι (μεταξύ αυτών και οι αγρότες) είναι ότι θα απαλλάσσονται ή θα διαγράφονται τα χρέη όσων είτε έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, είτε υπάρχουν για περιπτώσεις όπως η δική τους αντικρουόμενες αποφάσεις δικαστηρίων λόγω διαφορετικής ερμηνείας του νόμου. Παράλληλα εάν υπάρχουν διοικητικές αποφάσεις που είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους ή ακολουθούνταν πρακτική μη ασφάλισης για μεγάλο χρονικό διάστημα η οποία παγίωνε μια κατάσταση και πάλι ευνοείται ο ασφαλισμένος. Επίσης θα μπορούν να διαγράφονται και χρέη που έχουν βεβαιωθεί έως τα τέλη του 2016 ακόμη κι αν έχουν κριθεί
διοικητικά σε α και β βαθμό,εφόσον και για αυτές τις περιπτώσεις προκύπτει «εύλογη αμφιβολία».

Πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ