Quantcast

http://picasion.com/

Ο κουρέας της... Σκοπέλου είναι Βεροιώτης!

Κροίσοι, μεγιστάνες και απλοί τουρίστες πηγαίνουν για μαλλί και βγαίνουν κυριολεκτικά κουρεμένοι!
Πήρε την απόφαση να αφήσει την ερατεινή Βέροια πριν 4,5 χρόνια. Έψαξε να βρει το καλύτερο για εκείνον και την οικογένειά του. Η απόφαση για τον Βεροιώτη κουρέα Νίκο Γραμματικό, δεν άργησε να
παρθεί, μια και το καταπράσινο νησί των Σποράδων, η... ρεμπέτικη Σκόπελος, ήταν πάντα μέσα στην καρδιά του. Ο φακός του veriotis.gr βρέθηκε στο κουρείο, που βρίσκεται μέσα στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, και απαθανάτισε τη νέα... ρότα που πήρε ο 44χρονος και η οικογένειά του.  
Την επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 1992 και για χρόνια  αποτελούσε το «λιμάνι» του, τους καλοκαιρινούς μήνες. Κι όταν επέστρεφε στη Βέροια, στην Κυριώτισσα και την Μπαρμπούτα, έφερνε στο νου στα σοκάκια και τις μαγευτικές πλατείες της Σκοπέλου. 


Επέστρεφε στις υποχρεώσεις του και στο κουρείο που διατηρούσε στην οδό Εδέσσης, με την σταθερή του πελατεία και τους αγαπημένους του φίλους. Επειδή η φιλία όμως δεν έχει σύνορα, νομούς και νόμους η παρέα του στο νησί τον παρακίνησε να ανοίξει ένα κουρείο στη Χώρα. «Δεν υπάρχει άλλος κοντά στο λιμάνι» του έλεγαν. «Υπάρχει κόσμος και κυρίως τουρίστες που πρέπει να εξυπηρετηθούν» του έλεγαν άλλοι. Και ο Νίκος πήρε την 5χρονη τότε κόρη του και τη γυναίκα του που ήταν έγκυος στα δίδυμα κορίτσια τους και μπήκαν στο καράβι μιας καινούργιας ζωής...

«Βλέπω ξανά τα παιδιά να παίζουν στις γειτονιές»
Η ποιότητα ζωής που αναζητούσε πάντα σε συνδυασμό με την αγάπη προς τη ρεμπέτικη μουσική άλλαξαν την πορεία της ζωής για τον Νίκο Γραμματικό. Οι τρεις κόρες του, 10 ετών και 4,5 χρόνων που είναι σήμερα οι δίδυμες, απολαμβάνουν την ήρεμη καθημερινότητα μιας μικρής κοινωνίας και έχουν την ευκαιρία να παίξουν στις γειτονιές του νησιού. «Δεν έχει αλλάξει πολύ αυτό που περνάμε κάθε μέρα σε σχέση με αυτό που ζούσαμε στη Βέροια. Όμως τα παιδιά μου ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου βλέπω ακόμα τα μικρά παιδάκια να παίζουν στις γειτονιές. Η επιλογή ήταν καθαρά δική μου, αφού ήθελα να ζήσω και κάτι διαφορετικό» λέει στο veriotis.gr ο Νίκος. 


Κροίσοι, μεγιστάνες και τουρίστες κάθε χρώματος και φυλής κουρεύονται στο Barber Shop του Νίκου
Άνδρες κάθε εθνικότητας έχουν επισκεφθεί για ένα κούρεμα τον Νίκο στο κατάστημά του. Ο 44χρονος έχει κουρέψει από Ευρωπαίους μέχρι Νοτιοαφρικανούς και Ινδούς. Πρόκειται για τουρίστες που είτε έρχονται για διακοπές στη Σκόπελο, είτε κάνουν κρουαζιέρα στις Σποράδες με ιστιοφόρα ή ιδιωτικά σκάφη. Στα... μαγικά του χέρια και στο ψαλίδι του όμως έχουν πέσει ακόμα και κροίσοι και μεγιστάνες που επισκέφθηκαν το νησί! 

«Θυμάμαι μία φορά που ήρθε στο κουρείο ένας Αιγύπτιος εφοπλιστής από το Λονδίνο με το ιδιωτικό του σκάφος. Όταν τελείωσα το κούρεμα που μου είχε ζητήσει απηύθυνε πρόσκληση σε μένα και την οικογένειά μου στο σκάφος του. Ωστόσο εγώ παραμένω πάντα απλός στη σκέψη και επέλεξα την απλότητα μιας βραδιάς με ρεμπέτικο τραγούδι από τη χλιδή του σκάφους...» λέει με νόημα ο Νίκος Γραμματικός. 



«Μου λείπει η Βέροια, οι φίλοι και οι συγγενείς. Χαίρομαι πολύ όταν τους βλέπω από κοντά» 
Οι οικονομικοί λόγοι και οι υποχρεώσεις στο κουρείο τους καλοκαιρινούς μήνες τον έχουν κρατήσει μακριά από την ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Βέροια. Αν και οι χειμώνες περνούν πιο δύσκολα στα νησιά και η δουλειά καλύπτεται κυρίως από τους ντόπιους, η αναμονή για την τουριστική περίοδο ανταμείβεται με περισσότερη πελατεία. «Έχω έρθει μία φορά στα 4,5 χρόνια που λείπω στη Βέροια και ομολογώ πως μου λείπει πολύ. Μου λείπουν οι συγγενείς και οι φίλοι και τους νοσταλγώ. Όταν έρχονται φίλοι από τη Βέροια η χαρά μου είναι απερίγραπτη» λέει με συγκίνηση ο 44χρονος.

Ο Νίκος Γραμματικός και η οικογένειά του βρήκαν την... Σκόπελό τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Εκεί όπου οι δυσκολίες ξεπερνιούνται για εκείνον και την γυναίκα του με μια ρεμπέτικη μελωδία, εκεί όπου τα μικρά κορίτσια του έχουν την τύχη να παίζουν στις γειτονιές...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ